הכתמה - שבוע שביעי - דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכתמה - שבוע שביעי - דחוף בבקשה
    אלין
    15/08/2008

שלום רב, יש לי שאלה, אני בתחילת שבוע שביעי (אם אינני טועה, וסת אחרונה ב-3/7), היום הופיעו הפרשות חומות (מעטות) כמו לפני המחזור בליווי כאבי בטן כמו לפני הופעת הוסת (אותם יש לי מתחילת ההריון). רצתי לרופא ובאולטרסאונד (השני במספר, בתחילת שבוע עשיתי את הראשון ולא נצפה דופק) נראה הריון תקין עם עובר, שליה ו"התחלה של דופק" לדברי הרופא וללא סימני דימום או הפרדת השליה. הרופא שלח אותי הביתה לנוח. האם יש לי ממה לדאוג? האם "לנוח" פירושו בהכרח לשכב במיטה? אצפה לתשובתכם בנושא במהרה. תודה, אלין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכתמה

ד''ר פרדי דוד
    16/08/2008

כתמי דם או דימום בתחילת ההריון מהווים סיבה למעקב צמוד, המלצה למנוחה (המנעות מפעילות הדורשת מאמץ, המנעות מיחסי מין).
    דימום בתחילת ההריון יכול להעיד על אפשרות של הריון לא תקין והפלה מתקרבת ומצד שני יתכן שבהמשך ייפסק הדימום וההריון ימשיך בצורה תקינה.
    אין לחזות את הנולד בשלב זה.
    אני נוהג לציין תמיד שהריון טוב יחזיק מעמד, ומה שלא תקין יפלט החוצה.
    רופאך נהג בצורה נכונה, בדק, ראה שבשלב זה הכל תקין והמליץ על מנוחה. אין מקום להמלצות נוספות או טיפול אחר.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתמה

אלין
    17/08/2008

לד"ר פרדי דוד שלום,

קודם כל תודה על התשובה המפורטת והמהירה. ובאתר מסוים ראיתי את הציטוט הזה:

"הרחם גדל ומגביר את תכיפות מתן השתן. בשלב זה עלולה להופיע הפרשה דמית (המחייבת בדיקת תקינות ההריון). הבחילות וההקאות עדיין נמשכות, כך גם החולשה וחוסר התיאבון."
    אז האם ההפרשות/ההכתמה הינם דברים שכיחים ו"תקינים" בכל זאת לשבועות אלה?

תודה, וסליחה על הבורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שאלה - תודה

אלין
    18/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתמה - אשמח לקבל תשובה

אלין
    19/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו