שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נורית
    18/08/2008

אני בשבוע 36+6 ומתחילת ההריון לוקחת קלקסן ומיקופירין עקב הפלה בשבוע 14 בהריון קודם (הפסקת דופק )והפלות חוזות במשפחה ( וכמובן לאחר בדיקות מקיפות שאישרו שיש צורך בלקיחת תרופות ), מזה מספר ימים שיש לי צירים סדירים ללא פתיחה, אושפזתי בבי"ח ללילה אחד ואני במעקב כעת אצל הרופא ע"מ לבדוק האם יש התקדמות. הרופא אמר לי להפסיק ליטול את המיקופירין מעכשיו ולהמשיך רק עם הקלקסן ( מה שבביה"ח לא אמרו לי ) הפסקתי לקחת את המיקרופירין אך אני לא מפסיקה לדאוג, אני כל הזמן בחששות , מפחדת שיקרה משהו לעוברית שלי. האם זה נכון שיש להפסיק את הטיפול במיקרופירין החל משבוע 36? מה בעצם ההבדל בין המיקופירין לקלקסן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דילגו עלי - מקפיצה

נורית
    19/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד``ר איילון לחמן
    19/08/2008

לנורית שלום.
    ההבדל העיקרי מבחינתך בין המיקרופירין לקלקסן הוא "אורך החיים" של התרופה.המיקרופירין אורך פעולתו מספר ימים לכן יש להפסיקו מספר ימים (כשבוע) לפני פעולה כירוגית או לידה,על מנת למנוע דימום יתר.הקלקסן לעומת זאת עם אורך חיים קצר של 12 שעות בלבד.טוב עשה רופאך,לכן שהפסיק המיקרופירין כי אין לדעת מתי תלדי עקב הצירים.ככלל מעט אמונה ברופאים לא תזיק.על אף הנאמר בתקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK עכשיו אני מפחדת אפילו יותר...

נורית
    20/08/2008

לפי מה שאתה אומר, השפעת התרופה (קלקסן ) פגה אחרי 12 שעות וביממה יש 24 שעות אז מה עם החצי השני של היממה? את ההריון הקודם שלי איבדתי בשבוע 14 וקצת בגלל הפסקת דופק ועכשיו שלושה שבועות לפני הלידה הגוף שלי בעצם נמצא חצי מהזמן ללא תרופה כיוון שאני לוקחת זריקה אחת לכל 24 שעות. זה עדיין בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

נורית
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו