מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנושא הנקה - עזרה דחוף!!!!אלה25/06/2007
לילה טוב!
אני אם לבן בן שלושה חודשים בעוד יומיים. כבר כתבתי בעבר שלפני כשבועיים התחיל סיפור שבתחילת ההנקה תינוק התחיל לצרוך וסירב לאכול. נדרש המון זמן להרגיע אותו ולנסות להאכיל בדרכים שונות. (עד היום הנקה מלאה). התייעצתי עם הרופא שהגיעו למסקנה שמדובר על רפלוקס לא קשה והמליצו עדיין לא לקחת תרופות רפואיות אלא אלגיקל שאמור לעזור. נותנו לו 3 פמים ביום, אך עדיין לא רואה שיפור. חוששת אולי קיימת בעיה אחרת בהנקה? אולי אני לא בסדר וגורמת לתינוק לסבול. ניסיתי מספר פעמים להאכיל אותו על המיטה בשכיבה ודווקה פה הסכים לאכול. (למרות שנראה לי מוזר, הרי כאשר יש רפלוקס ממליצים להאכיל בזווית כמה שיותר גבוהה). היום הבחנתי בגודש מקומי בשני שדיים (כנראה סתימות בצינורות). ממה זה נבע, אין לי מושג? מה עלי לעשות? אך לטפל בסתימות ולגרום לתינוק לאכול. אני מפחדש שכמות החלב תקטן עד הכמויות שאצטרך להוסיף סימילק וזו לא המטרה שלי. גם סתימות נורא מפחידות אותי. מנסה לעשות מסז' אך בנתיים לא עוזר. האם לאחר מסג' יש צורך לישאוב
אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
אלה26/06/2007שאלה נוספת. האם הגיוני שבגיל 3 חודשים תינוק אוכל בטווח של כ-3 שעות מסוף הארוחה לתחילת הארוחה בא או אפילו יותר מדי פעם. (בסה"כ כמות הארוחות מסתכם ב-6 כולל לילה)?
כשתינוק מסרב לאכול עוד לפני שהוא טעם ואם זה עומר שהוא לא רעב או שיש מקום לכך שהוא לא מעוניין בהנקה ממני. האם יתכן שהוא מעדיף משהו אחר (שוב מזכירה שתינוק רק יונק כרגע)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר27/06/2007שלום רב,
כן, תינוק בגיל 3 חודשים יכול לבקש לאכול 6 פעמים ביום.
למה הוא מסרב לאכול - לתינוק עם רפלוקס כאב מהגרוי/דלקת בוושת שנוצר כתוצאה מהרפלוקס. הוא זוכר את האי נוחות ומצפה לתחושה הזאת כבר מתחילת הארוחה. ארוחה כזאת שתינוק כבר קושר אותה לאי נוחות/כאב גורמת לחוויה לא טובה והתינוק מנסה לדחות אותה או למנע אותה.
הוא לא מעדיף משהו אחר כי משהו אחר יעשה אותו דבר.
תחזרי לרופא,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
ג'ניס זאוסמר27/06/2007אלה ,
עניתי לך על חלק מהשאלה בתשובה הבאה.
יתכן והתינוק שלך אוכל פחות כי הוא רוצה לחסוך מעצמו את הכאב / אי נוחות של הרפלוקס וזה גורם לשדיים להיות מלאות יותר. לא נראה לי שיש סטימות כי זה דו צדדי.
אם את מלאה והתינוק לא מרוקן אותך - תשאבי - אחרת תפוקת החלב שלך עלולה לרדת.
ושוב, תגשי לרופא
לבראות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)