חומצה פולית- לחוצה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית- לחוצה מאוד
    לילי
    01/09/2008

אני לוקחת כדורים פרנטאל שהבנתי שזה ויטמינים כולל חומצה פולית. כרגע אני בשבוע 11+2. לאחרונה קרה לי כמה פעמים שבהם שכחתי לקחת את הכדורים. וגם מקרים בהם הקאתי את הכדור ולא הצלחתי לבלוע אח"כ עוד אחד. קראתי שזה מאוד מסוכן ויכול להיות מומים בעובר. מה עושים? איך אפשר "להשלים" את מה שהחסרתי? איך אני אדע שהכל תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית- לחוצה מאוד

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

לילי
    02/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה עוזר

מיקה
    03/09/2008

אני יכולה להגיד לך שעפ"י הידע שלי, זה לא נורא שפספסת. אבל שימי לב. ואם את יודעת בוודאות שהקאת את הכדור, קחי עוד אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר שמואל פנסקי
    04/09/2008

פרנטל מכיל חומצה פולית בכמות נאותה ואף מעל המינימום המומלץ , אומנם רצוי ליטול חומצה פולית כדי להקטין מומים במערכת העצבים , אך המומים האלו נדירים , גם ללא נטילת החומצה הפולית הסכוי קטן מאוד לפגמים כאלו ואת הרי נטלת בצורה סדירה למדי ,
    בכל מיקרה בשבוע ההריון שלך אין יותר צורך ליטול חומצה פולית במטרה להקטין המומים כיוון שהאברים הושלמו , הסירי דאגה מליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר פרדי דוד
    04/09/2008

מומלץ לבלוע חומצה פולית ותכשירי ברזל בהריון. תכשירי ברזל מעלים את רזרבות הברזל אצל האם וחומצה פולית מונעת מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר.
    לא קורה דבר אם שכחת לקחת מספר כדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו