שקיפות עורפית וחלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית וחלבון עוברי
    שרון
    06/09/2008

שלום רב, אני בחודש חמישי והשבוע קיבלתי את התוצאות של הבדיקות הגנטיות ונמצא בהם כי אני נשאית של המחלה ציסטיק פיברוזיס. בעלי עשה את הבדיקה אך עדיין אין תוצאות והשאלה היא אם התשובות של בעלי יהיו תקינות, האם הילד יכול להיוולד חולה או נשא של המחלה .? השאלה השנייה היא : לא ברור לי מה הההבדל בין שקיפות עורפית לבין בדיקת חללבון עוברי (ביוכימי)? וכיצד יצא אצלי בבדיקות ששקיפות העורפית טובה ובחלבון עוברי ממש פחות (גיל+ביוכימיה יצא 1 מתוך 560). האם יש סיבה לדאגה כי אני בת 25 ולפי הגיל הסיכוי הינו 1 מתוך 1280?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר בני שכטר
    07/09/2008

1. אם אינכם נשאים של אותו גן פגוע, הרי שהעובר לא יהיה חולה.
    2. שקיפות עורפית נבדקת באמצעות אולטרה-סאונד ובחלבון עוברי בודקים הורמונים ספציפיים הנמצאים בדם האמהי. כל הבדיקות מחושבות סטטיסטית ומתוכם מוציאים את הסיכוי לתסמונת דאון בעובר.
    אינני רואה מקום ללחץ במקרה שלך, אבל אני מציע שתפני לרופא/ה שלך להמשך מעקב והסברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו