הנקה וכניסה להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה וכניסה להריון
    מיטל
    29/06/2007

שלום רב,
    אני בת 30 וילדתי את ביתי הבכורה לפני שנה וחודשיים. אני מניקה אותה כחמש שש פעמים במשך היום (היא נמצאת איתי בבית) ובלילה פעם נוספת. היא אוכלת הכל ואוהבת ל"נשנש" בין לבין. (היא מרימה לי את החולצה ויונקת) כחודשיים לאחר הלידה ועד לפני חודש נטלתי "סרזט" , הפסקתי כי אני מעוניינת להיכנס שוב להריון
    ברשתכם יש לי שתי שאלות:
    1) באיזו מידה ההנקה מונעת ומבטלת כניסה להריון? ברור לי שזה משתנה מאישה לאישה, אך אם אני רוצה להיכנס להריון אני צריכה להפחית בכמות ההנקות?

2) לבעלי יש שחפת פעילה בריאות והוא נוטל ארבעה סוגים של אנטיביוטיקה 12 כדוריים כבר שבועיים והוא ימשיך ליטול למשך חצי שנה (רק שהמינון יפחת עם הזמן) בהנחה שאני לא נדבקתי (עשיתי בדיקת מנטו ויצא שלילי) האם מותר לי להיכנס להריון כעת?
    רב תודות ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה וכניסה להריון

הוספת תגובה

• תשובות

ד"ר בני שכטר
    30/06/2007

שלום לך!
    הנקה בעיקר אם היא אינטנסיבית עשויה להוריד את הסיכוי להיריון (לא לגמרי כמובן). את ההחלטה האם להפסיק תצטרכי לקחת לבד.
    וזה מביא אותי לשאלה השניה שלך. בנוגע לכניסה להיריון כעת לאור המצב של בעלך, אתם צריכים להתייעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות ושיעריך מהם סיכוייך להדבק ולחלות ולפי האינפורמציה שתקבלו, תגיעו להחלטה האם לנסות כבר עכשיו או להמתין לתום הטיפול של בעלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו