מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר שכטר!טליה05/07/2007
שלום ד"ר...
בבדיקה ביתית (שתן ראשון של בוקר) לזיהוי ביוץ - כאשר (סוף סוף...) מופיע סימן חיובי בסטיק,
זה מלמד על כך שהביוץ מתרחש מתי? מהו הזמן הטוב ביותר לקיים יחסים ולקלוע בדיוק לביוץ לאחר שהבדיקה מאשרת את קיומו?
אנחנו מעוניינים בבן אחרי 2 בנות ולכן החשיבות למועד המדויק!
אגב, מהו משך הביוץ? 24 שעות?
שאלה אחרת - עד כמה שכיחה התופעה של קבלת וסת (חד פעמית) למרות שקיים הריון?
(בשלב של כשבועיים לאחר ההיקלטות - במקום איחור מחזור)
מדובר במחזור רגיל או שונה במשך/עוצמה ממחזור רגיל? יש איך לדעת או רק בבדיקת דם?
תודה וסופ"ש נעים...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפיספסת אותי...
טליה05/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSORRY
ד''ר בני שכטר05/07/2007בטעות.
הערכה קובעת מתי הופיע הביוץ ואם יש לך מחזורים סדירים את יכולה לדעת בחודש לאחר מכן מתי זה יצא בדיוק. אני מציע שתקראי טוב את מה שכתוב בעלום לצרכנית ותקבלי שם את הפרטים המדוייקים.
ביוץ הוא ארוע שנמשך זמן קצר (מספר דקות) שבו הביצית חורגת מתוך השחלה. לאחר מכן יש תהליך ומסע של הביצית בתוך החצוצרה וכאן יש חלון זמן שהזרע אמור לפגוש אותה ולהפרותה. שלב זה נמשך כ- 12-24 שעות. אם אכן את מעונינת בבנים את צריכה לנסות להתכוונן על הביוץ (קחי בחשבון שזה לא מבטיח דבר) ולנסות את מזלכם.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
ד''ר בני שכטר05/07/2007בנוע לדימום בהיריון. זהו לא מחזור, מדובר בדימום והוא יכול להיות חלש, חזק או הפרשות חומות קלות ועוד.
רק לאחר האיחור במחזור עושים בדיקת דם לראות האם יש היריון. אם את מדממת כמו מחזור, סביר שיש לך מחזור. אם רוצה להיות בטוחה ב- 1000%, תעשי בדיקת היריון ביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
טליה06/07/2007הי ד"ר...
תודה על התשובות!
בנוגע לערכת ביוץ-
לפי ההוראות - הערכה מזהה את ההורמון LH 24 שעות לפני הביוץ, ככה זה באמת בפועל?
שלא נפספס אתה יודע...
לגבי מה שאמרת בנוגע לכך שאפשר לדעת את מועד הביוץ בדיעבד -
הביוץ תמיד מתרחש 14 יום לפני המחזור?
האמת היא שבהריון הראשון היה לי ביוץ מאוחר ועשו לי תיקון לתאריך...
למרות שהבנתי שאולי זה קשור לשחלות הפוליציסטיות שלי ושלא ניתן לדעת אם זה היה חד פעמי או לא... לכן קניתי את הערכה !
בעיקרון המחזור שלי נע בין 29-31 יום...
קיומן של שחלות פוליציסטיות יכולות לשבש באופן משמעותי את מועד הביוץ? להקלט אני בסופו של דבר אצליח אבל אנחנו מנסים לכוון לבן... אחרי 2 בנות בניתוח קיסרי אז אולי זה הריון אחרון...
(כמובן שנשמח גם לעוד בת וכבר הצעתי לך בעבר את הלברדורית זוכר?)
תודה בכל אופן... ואשמח להתייחסות...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
ד''ר בני שכטר08/07/2007ערכות היוץ נחשבות טובות והם מתיימרות לגלות את הביוץ בזמן.
מעבר לכך, כל שיטה אחרת (למעט ביצוע אולטרהסאונד על בסיס יומי) תזהה ביוץ ותוכל לומר בחודש הבא מה יכול להיות. בנוגע לשחלות פוליציסטיות המחזורים יכולים להיות מאד לא סדירים, אבל אצלך לא כך הדבר. נכון שהביוץ מתרחש 14 יום לפני המחזור וגם כאן ניתן לחשב רק בדיעבד.
את תצטרכי לסמוך על מה שיש, ועל הזרעונים של בעלך, ואם לא יהיה בן? אז אני עדיין מוכן לקחת את הבת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)