ניתוח קיסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קיסרי
    קרן
    01/11/2008

שלום, אני בהריון בשבוע 24 עד כה הכל תקין טפו טפו. יש לי ילדה בת שלוש שנולדה בניתוח קיסרי חירום עקב האטות בדופק. אני בדילמה מאוד קשה לגבי אופן הלידה הנוכחי ומאוד מפחדת שעוד פעם הגיע לסיטואציה מלחיצה כזאת. חוץ מזה הבנתי שכאשר עוברים פעם אחת ניתוח בפעם הבאה מכניסים ביתר קלות שוב פעם. אני מתלבטת האם לקבוע מראש ניתוח או האם לתת ליד הגורל להחליט. יש לי שאיפה להביא ארבעה ילדים לעולם ואני מפחדת שזה יגביל אותי. מה המקסימום לידות קיסריות שניתן לבצע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קיסרי

הוספת תגובה

• ניתוח קיסרי

ד''ר שמואל פנסקי
    02/11/2008

1. אין מניעה במידה וההריון רגיל לעבור נסיון לידה נרתיקית , יש בזה יתרונות רבים, כולל חווית הלידה, אך הוא כרוך בסכון קטן .
    2. סבוך מסוכן אך נדיר הינו קרע של הרחם , המתרחש לערך אחת ל 200 נסיונות לידה לאחר ניתוח קיסרי.
    3. עקרונית אין מספר ברזל המגביל את מספר הניתוחים הקיסריים החוזרים , אך בתצפיות רבות נימצא ששעור הסבוכים עולה עם מספר הניתוחים הקיסריים , כאשר מספר הניתוחים יחסית גדול עולה שעור השתרשות במקום חריג של השלייה , השתרשות כזו יכולה לגרום לסיבוכים משמעותיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו