לידה רגילה או ניתוח??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה רגילה או ניתוח??
    דנה
    10/11/2008

שלום, אני בהריון שני בשבוע 35. בהריון הראשון ילדתי בשבוע 35+1 עקב רעלת הריון והאטות בדופק העובר בניתוח קיסרי. בשבוע הבא אני אמורה ללכת לרופא הנשים ולקבל החלטה האם לעשות ניתוח קיסרי יזום בשבוע 38 או להמתין ללידה רגילה כשתגיע... אשמח לקבל עצתכם ולדעת מה הסיבוכים / הסיכונים בכל אחת מצורות הלידה לאחר ניתוח קיסרי ראשון. אודה על תשובה בכדי לעזור לי לקבל החלטה נבונה... תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה רגילה או ניתוח??

הוספת תגובה

• לידה רגילה או ניתוח??

ד''ר שמואל פנסקי
    10/11/2008

קשה לתמצת התשובה אך אתן לך את עיקר הדברים . כללית הסכון לסבוך משמעותי בנסיון לידה נרתיקי הינו קטן ובד"כ עומד על כחצי אחוז או פחות (אם לא מבצעים השראת לידה - זרוז) . הסכון הקשה הינו קרכ\ע של הרחם אשר יכול לסכן אותך ואת בנך , אך כאמור הוא נדיר ועומד על כ 1 ל 200 נסיונות , בכל מיקרה יש לבצע אינדיבידואליצזצייה ביעוץ , כלומר לבדוק את הנתונים הספציפים לך , כללית סכוייך להצליח בלידה נרתיקית בהנחה שההריון רגיל הינו כ 70% ואולי אף יותר. לידה רגילה יכולה להיות חווייה מתקנת ויש בה יתרונות רבים. סכו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי של 1 ל 200 לקרע ברחם?

יונת
    11/11/2008

שלום לרופאים, אני באותו מצב בערך. שבוע 39+4 הריון שני לאחר לידה קיסרית אחת. לטענתך הסיכוי לא גדול, סיכוי של כחצי אחוז. אך בעצם אותו הסיכוי קיים להפלה אחרי דיקור מי שפיר. אז למה אם כן, ממליצים לא לעשות דיקור כשאין בעצם סיבה משמעותית לכך וכן ממליצים לנסות לידה נרתיקית? שאלה נוספת - מאיזה משקל עובר ממליצים על ניתוח בלידה שניה אחרי שהראשונה הייתה בקיסרי? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו