שלום לרופאים שאלה קצת דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לרופאים שאלה קצת דחופה
    נטלי
    10/11/2008

אני בת 22 שבוע 19 בשבוע 16 עשיתי חלבון עוברי והתוצאה היתה לתסמונת דאון 1:403 קראו לי מהמכון הגנטי הסתכלו בבדיקות של השקיפות והסקירה הראשונה ולא יכלו לתת לי המלצה לעשות מי שפיר ואמרו לי שהתוצאה לא טובה לגיל שלי וכדאי לי לעשות... בשקיפות התוצאה 1:9000 שזו תוצאה מעולה.. השאלה מה יותר אמין???? אני מאוד מפחדת לעשות מי שפיר ההריון חשוב לי מאוד היתה לי הפלה בעבר... אני רוצה לציין שאתמול עשיתי תבחין מרובע....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לעשות דיקור ?

ד''ר שמואל פנסקי
    10/11/2008

המצב היום בו ניתנים מספר רמות סכון הינו בעייתי , מסיבה זו נהוג לבצע תבחין אינטגרטיבי אשר משכלל אל כלל התבינים , לצערי ב"מכבי" לא הוסים את תבחין האינהיבין ולכן לא ניתן לתת תשובה משולבת . התבחין המוקדם יותר (שקיפות + PAPP + BHCG ) הינו בעל יחולת חיזוי טובה מאשר ה"סקר המשולש" הוא כשמו הפופולרי "חלבון עוברי" . סבכתי אותך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ק לא הבנתי כלום

נטלי
    13/11/2008

התבלבלתי. האם אתה יכול להסביר לי בעברית פשוטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון להיות בהיר יותר - דיקור?

ד''ר שמואל פנסקי
    13/11/2008

תפקיד הרופא המיעץ באשר הוא , אינו לומר לך עלייך לעשות דיקור או לא. על הרופא להסביר לך את משמעות הבדיקה , להבהיר את הסכון שבדיקור (כחצי אחוז , כלומר אחד ל 200 עלולה לעבור הפלה בגין הדיקור).
    כמדד חיזוי לתסמונת דאון . הבדיקות הראשות שעברת (שקיפות עורפית וסקר ביוכימי מוקדם) נימצאו במחקרים רבים כבעלי יכולת חיזוי טובה בהרבה מהבדיקה מאוחרת יותר ("חלבון עוברי " בדיקה שהיא למעשה 3 בדיקות , ואת הוספת את הרביעית - האינהיבין) , אני מניח שגם עברת סקירת מערכות מוקדמת . זו אם היא תקינה לחלוטין מפחיתה את הסכון לתסמונת דאון. בנתונים שלך נוצרה בעייה , כיוון שהבדיקות הראשונות מורות שאת בסכון נמוך מאוד , בסכון כזה בד"כ לא עוברים דיקור, הבדיקה המאוחרת שהיא פחות מהימנה , העלתה לך את הסכון , את יכולה לבקש מהמעבדה , לאחר שביצעת את בדיקת האינהיבין לבצע חישוב של כלל הבדיקות ("אינטגרצייה") - לקבל הערכה אחת ולהחליט לפיה , אני תקווה שהיית קצת יותר ברור. כאשר את מקבלת תשובה לדוגמא של סכון 1:1000 המשמעות היא ש 999 נשים עם תוצאה דומה לא יהיו עם עובר עם התסמונת . רק אחת מתוך ה 1000 צפויה לכך ,
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו