סקר ביויכמי או חלבון עוברי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר ביויכמי או חלבון עוברי?
    אלין
    12/11/2008

שלום רב לכל הרופאים, אני בת 27, בהריון שבוע 19, תוצאות השקיפות העורפית היו 1:4200 (לאחר שקלול גיל+תוצאת שקיפות, שיצאה 1.62). כ-3 ימים לאחר מכן בוצעה בדיקת הסקר ביוכימי שליש ראשון, שתוצאותיה היו פתולוגיות, כלומר PAPP-A נמוך מאוד - 0.17MOM, דבר שהוביל לתוצאה משוקללת של גיל+סקר ביוכימי ראשון 1:230. בוצעה סקירה מוקדמת מורחבת באופן יסודי ביותר (פרטי) ותוצאותיה היו תקינות. היום קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי: E3=1.16MOM AFT=0.59MOM HCG=0.82MOM סיכון משוקלל לפי גיל+חלבון עוברי הינו 1:3839. נקבע תור ליעוץ גנטי, אך הוא רחוק (אין תורים קרובים), אבקש לומר לי מה דעתכם בהקדם. האם תוצאות החלבון "מבטלות" את הסיכון שחושב בסקר שליש ראשון, ואני יכולה להיות רגועה, או שעדיין קיימת המלצה למי שפיר? אציין כי מדובר בהריון יקר מאוד. אנא תשובתכם בהקדם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סקר ביויכמי או חלבון עוברי?

ד''ר שמואל פנסקי
    13/11/2008

קים פוטנצייאל בלבול רב כאשר מקבלים 3 פעמים דרגת סכון אשר יכולה להיות שונהנ מאוד האחת מהשנייה (בדיוק כפי שבמיקרה שלך) . הסקר הביוכימי הראשון בעל יכולת חיזוי טובה יותר מה"הסקר המשולש "חלבון עוברי" ) כדי לצאת מה"פלונטר" עדיף שתבקשי יעוץ גנטיקאי שאולי יצליח יותר להאיר דרכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו