מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקר ביויכמי או חלבון עוברי?אלין12/11/2008
שלום רב לכל הרופאים, אני בת 27, בהריון שבוע 19, תוצאות השקיפות העורפית היו 1:4200 (לאחר שקלול גיל+תוצאת שקיפות, שיצאה 1.62). כ-3 ימים לאחר מכן בוצעה בדיקת הסקר ביוכימי שליש ראשון, שתוצאותיה היו פתולוגיות, כלומר PAPP-A נמוך מאוד - 0.17MOM, דבר שהוביל לתוצאה משוקללת של גיל+סקר ביוכימי ראשון 1:230. בוצעה סקירה מוקדמת מורחבת באופן יסודי ביותר (פרטי) ותוצאותיה היו תקינות. היום קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי: E3=1.16MOM AFT=0.59MOM HCG=0.82MOM סיכון משוקלל לפי גיל+חלבון עוברי הינו 1:3839. נקבע תור ליעוץ גנטי, אך הוא רחוק (אין תורים קרובים), אבקש לומר לי מה דעתכם בהקדם. האם תוצאות החלבון "מבטלות" את הסיכון שחושב בסקר שליש ראשון, ואני יכולה להיות רגועה, או שעדיין קיימת המלצה למי שפיר? אציין כי מדובר בהריון יקר מאוד. אנא תשובתכם בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביויכמי או חלבון עוברי?
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008קים פוטנצייאל בלבול רב כאשר מקבלים 3 פעמים דרגת סכון אשר יכולה להיות שונהנ מאוד האחת מהשנייה (בדיוק כפי שבמיקרה שלך) . הסקר הביוכימי הראשון בעל יכולת חיזוי טובה יותר מה"הסקר המשולש "חלבון עוברי" ) כדי לצאת מה"פלונטר" עדיף שתבקשי יעוץ גנטיקאי שאולי יצליח יותר להאיר דרכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)