תבחין מרובע או חלבון עוברי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תבחין מרובע או חלבון עוברי?
    נטלי
    18/11/2008

אני בת 22 ביצעתי חלבון עוברי בשבוע 16 התוצאה היתה 1:403. רופא נשים המליץ לי לעשות מי שפיר בעקבות התוצאה..... לפני 10 ימים עשיתי תבחין מרובע והיום קיבלתי תוצאה 1:3300 לפי ארבעת הבדיקות ולפי הגיל... האם על סמך הבדיקה הנ"ל אני יכולה להיות רגועה ולא להילחץ לעשות מי שפיר? האם הבדיקה אמינה יותר? לאיזה בדיקה להאמין ומה לעשות??? התור לרופא בעוד שבועיים אז אשמח אם תענו לי על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תבחין מרובע או חלבון עוברי?

ד''ר שמואל פנסקי
    18/11/2008

"חלבון עוברי " הינו אחד מתוך 3 בדיקות שנעשות בד"כ בשבועות 16-20 להריון. תוספת הבדיקה אינהיבין הופכת האת הבדיקה המשולשת למרובעת ומעלה את יכולת הניבוי שלה לתסמונת דאון. לפי תוצאת הסקר המרובע , הסכון שלך קטן מאוד , ובד"כ בסכון כזה רוב הנשים בוחרות שלא לבצע דיקור , כיוון שהאחרון מלבד אי הנוחות הקטנה כרוך גם בסכון קטן להפלה. אני רק תמה כיצד תוספת האינהיבין שינתה בצורה כה דרמתית את רמת הסכון , הייתי מיעץ לפנות למעבדה להסבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופא שלום לאחר התייעצות

נטלי
    19/11/2008

מה ששינה בבדיקה זה לאו דווקא האינבהין אלא שהתוצאה של HCG השתנתה לטובה וגם הפרמטר השלישי השתנה לטובה. התייעצתי עם הבחורה שהייתי אצלה במכון הגנטי היא אומרת שאין בדיקה נכונה יותר ואי אפשר לבטל את החלבון עוברי בגלל תוצאה טובה בתבחין המרובע... מה לעשות??????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ ח כ ה ל ת ג ו ב ה

נטלי
    20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו