מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לתחליף לחלב אםחגית15/07/2007
שלום שמי חגית, אני מניקה את ילדי מזה שלושה וחצי חודשים.
בכוונתי להמשיך ולהניק כמה שיותר, אך בכל זאת החלטתי שאני רוצה להכניס לו פעם ביום תחליף על מנת שיתרגל וברגע שאצטרך להפסיק את ההנקה (לפחות באופן חלקי בגלל חזרה לעבודה) זה לא יהיה משבר.
אני לא יודעת אם אתם המקום הנכון לשאלתי אבל אנסה בכל זאת -
ניסיתי סימילאק והוא מאוד לא אהב ולא הסכים לאכול, לכן עברתי למטרנה. את המטרנה הוא אכל במהלך שבוע שלם - ארוחה אחת ביום - מטרנה חלבית. ביום החמישי להאכלה יצאה לו פריחה קלה בגוף כחצי שעה לאחר שאכל מטרנה שעברה בתום חצי שעה בערך אך פלג היה מאוד לא שקט וגירד את האוזניים. הלכנו לרופא בבוקר והוא אמר שזה לא בטוחה שזה מהמטרנה ושצריך לראות אם זה יחזור על עצמו. יום למחרת המשכנו עם המטרנה והסיפור חזר על עצמו רק שבצורה הרבה יותר חמורה. הפסקנו את המטרנה והרופא המליץ לעבור לסימילאק ביניים שהוא לא חלבי ולא צמחי אלא ללא גלוטן. האם אפשר לדעת האם פלג אלרגי לגלוטן מגיל שלושה וחצי חודשים? ואם כן איך בודקים את זה? ואם לא מתי אפשר לבצע בדיקה מעמיקה יותר כדי לדעת?
המון תודה, חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ג'ניס זאוסמר15/07/2007שלום רב,
החלבון בחלב פרה (סימילק, מטרנה) בהחלט עלול לגרום לאלרגיה בקרב תינוקות כי מבחינת גוף התינוק הוא חלבון זר .
האלרגיה יכולה להתבטא בצורות רבות : פריחה, הקאות, אי שקט ורבים אחרים.
גלוטן = חלבון בחיטה ולא בחלב ולכן אני מציעה שתלכו שוב לרופא שיסביר בדיוק מהי משמעות רגישות/אלרגיה לפורמולה=חלב פרה.
אם יש חשש לרגישות כדאי מאוד להמשיך במתן חלב אם כמה שיותר ולשנות את הכוונות שהיו מקודם או לתת חלב "מפורק מראש" - חלבון שכבר עבר כמעט את כל תהליך העיכול (נוטרמיגן)
שיהי בהצלחה ולביאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על התשובה המהירה!
חגית16/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)