שאלות לד"ר .

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לד"ר .
    ליטל ספיר123
    30/11/2008

1. מה תלמידה שיולדת צריכה לעשות אחרת מאשה נשואה שיולדת? 2. האם עלולים להיות סיבוכים שנובעים מגילה הצעיר של היולדת? 3. עד כמה נפוץ מצב שבו צעירות מתחת לגיל 17 יולדות, והאם יצא לך לטפל במקרים רבים כאלה? 4. לאלו רשויות יכולה הנערה לפנות במידה שתהיינה אצלה בעיות רפואיות הנוגעות להריון? אקווה שתענוו לי בהקדם האפשרי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לד"ר .

הוספת תגובה

• בושה וחרפה

מורן
    30/11/2008

מתחת לגיל 17? לא שמעת על אמצעי מניעה? הפלה זה לא עניין של מה בכך זה חיים שאת הורגת מבלי לחשוב פעמיים על תוצאות המעשה עצתי אליך...לפני שאת פותחת רגליים תשתמשי באמצעי מניעה כמו שהרגשת בוגרת מספיק לקיים יחסי מין, את אמורה להיות בוגרת מספיק לקחת אחריות ולשמור על עצמך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורן

מיכל
    30/11/2008

הייתי מציעה לך להתערב בעיניינים שלך ולא להעביר ביקורת כי את לא יודעת מה הסיטואציה ואיך הנערה הזו הגיעה למצב הזה ונראה לי שהיא בלחץ מספיק מבלי שאת תטיפי לה מוסר... לפעמים שתיקה היא סייג לחוכמה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני המומה מהתגובה שלך!!

אימאל'ה
    01/12/2008

מי שם אותך לשופט? מאיפה את יודעת מה סיבת ההריון? אולי אונס? וגם אם היא עשתה את מה שרצתה מי שם אותך להיות מטיפה בנוגע לאמצעי מניעה, אני פשוט בהלם, זה פורום שמטרתו לתת הכוונה ועיצה רפואית, אם אין לך משהו חכם להגיד עדיף לא לומר דבר, ועיצה אישית: אי אפשר לקחת מילים בחזרה אבל אפשר בהחלט להתנצל ופה אני חושבת שיש מקום להתנצלות... איש חכם אמר: אל תדון אדם עד שתגיע למקומו ואני אומרת: אם שפטת אדם מבלי שהגעת למקום הגורל תמיד דואג להעמיד אותך בדיוק באותה סיטואציה,,,וגם אם את כבר לא בת 17 מחר הבת שלך יכולה לבוא עם שאלה כזו.... ותחשבי על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמומות מתגובתי

מורן
    02/12/2008

יקירתי, אף אחד לא שם אותי לשופט, זו דעתי האישית וזו זכותי להביע אותה. לא לוקחת חזרה את המילים ולא מתנצלת, אין לי על מה...שוב, זו דעתי. אדם צריך לשאת באחריות שלו, להביא ילד לעולם זה לא דבר שאמור לבוא בטעות/אופס נכנסתי להריון...ילד צריך לבוא מיתוך מחשבה עמוקה ולדעת שיש את הכלים לגדל אותו (פיזיים ונפשיים). זה ילד - חיים - לא בובה ולא סרט. ישנן נשים שממתינות שנים רבות, ולצערי יש גם מקרים של חוסר יכולת, להיכנס להריון, אז צריך להעריך את זה ולא לקחת את זה כמובן מאליו. תאמיני לי, שהייתי בת 17 (לפני 10 שנים) אבל ממש לא נכנסתי להריון בטעות, שמרתי על עצמי ולגבי הבת שלי בעתיד, אתן לה את כל הכלים שלא תטעה כך, אקנה לה ערכים של שמירת הריון. זה פאקינג ילד - לא משחק. מה לא ברור כאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת לא יכולתי שלא להגיב

אימאל'ה
    03/12/2008

כנראה שאת באמת לא מודעת לאיווליות שבהודעה שלך. את יוצאת מנקודת הנחה שמדובר במישהי שפשוט לא נזהרה,,,, ואם היא כן? וקרה....מה אז? לא היו דברים מעולם? לא קרה שזוגות נזהרו ובכל זאת משהו קרה. אולי מדובר בכלל במשהו שלא מרצון? אולי אונס? אולי אפילו אהבת אמת ענקית שמה לעשות הביאה לשאלה הזו. לא ראיתי שיש שם בכלל שאלה של הפלה.. פשוט שאלות של חוסר מנסיון מבחינת גיל....האם יש הבדל בהריון האם יש סיכון מבחינת גיל. אם תקראי שוב את ההודעה הראשית אולי אז תקחי מילותייך בחזרה וגם אם לא זו זכותך,ממש כמו שזכותי לחשוב שהדיעה שלך ממש הזויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיום

מורן
    03/12/2008

יקירה, אני חושבת שכאן נסיים את הוויכוח הלא מועיל שלנו, הרי בסופו של דבר כל אחת תעשה כרצונה. לגבי עניין ההפלה, את צודקת, תחילה הבנתי לא נכון את ההודעה...חשבתי שמדובר בהפלה. זו השקפת עולם שלי, אני לא מאמינה שילדה (עם דגש על המילה ילדה) בת 16 (לערך) יכולה להביא ילד לעולם ולהיות לו אמא למופת, הרי לא סתם אנחנו שומעים סיפורים מזעזעים על אמהות" צעירות שמולידות תינוק וזורקות אותו הישר לפח האשפה (שזה מה שהייתי עושה לאותן "אמהות") אני חושבת שלהביא ילד צריך לדעת שיש את היכולת והרצון לכך. זו דעתי, כך אני חושבת. הסיבה שאקח את דברי חזרה הם רק בגלל שהם נאמרו במקום הלא נכון, בפורום. את צודקת, אני לא יכולה לשפוט אותה, אך זו דעתי וגם לך אין כל זכות לשפוט אותי על דעתי! אז נסיים בכך שכל אחת תעשה כרצונה (חבל שמי שנפגע בסוף זה יצורים חמודים וקטנים שלא יכולים לתת את דעתם בעניין), גם אם זו ילדה בת 16 שרוצה להיות אמא ועושה את זה על חשבון תינוק חמוד קטן שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדברי מורן

יורם גני
    04/12/2008

מורן הנכבדה דבריה של מיכל בתחילת הויכוח נכונים מאד והיא סימה במשפט "סייג לחוכמה שתיקה", יכול להיות שלא הבנת את משמעותו, וחבל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בגיל צעיר (מתחת ל 18)

ד''ר שמואל פנסקי
    01/12/2008

כן היה לי נסיון לא מועט , במידה ואינך מאוד צעירה הסכון קטן ביותר , הייתי מייעץ להעזר בעובד/ת סוציאלי/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות.

ד``ר איילון לחמן
    04/12/2008

לליטל שלום.
    מבחינה רפואית לא צריכות בעיות מיוחדות.את כמובן צריכה להיות במעקב רופא גינקולוג במסגרת קופח.כל השאלות הבעיות,ומעקב ההריון יבוצעו ויענו דרכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת מורן

ד''ר פרדי דוד
    07/12/2008

חושבני שהתגובה של זו שמכנה את עצמה מורן איננה במקומה ואל לה לקחת את תפקיד הרופא והעובדת סוציאלית. יש אנשים מוסמכים ורק הם יכולים לענות לשואלת הצעירה
    אבקש ממורן שתכבד את עצמה ותרד מהקו

ראיתי שהשואלת כבר קיבלה תשובה טובה מהרופא
    ושיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

ד``ר איילון לחמן
    07/12/2008

לליטל שלום.
    הרי כבר ענינו לך על השאלה. למה חזרת עליה??.
    עליך לעשות מעקב הריון במסגרת הרופא הגינקולוג בקופח שלך.הגיל שלך צעיר אבל לא חריג ולא צפויות בעיות נוספות עקב גילך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרופאים ולכל מי שהתערב בדיון

מורן
    07/12/2008

למקרה שלא שמתם לב...ירדתי מהקו רשמתי תגובה אחרונה, ואף ציינתי בה לסיום (משמע - תגובה אחרונה) לא מנסה להיות כלום, רק הבעתי את דעתי שיהיה לכולם בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו