מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאות בדיקת שקיפות עורפיתאילנה10/12/2008
שלום אני בת 26, הריון ראשון בשבוע 12. שבוע שעבר ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה יצאה גבולית - 2.2 מ"מ והסיכוי למומים שניתן לנו היה 1:680. ביום ראשון ביצאתי את בדיקות הדם של סקר ראשון וביקשתי לא לקבל את התוצאות כי אנחנו רוצים לעשות את ה-integrated test במהימנות של 95%. התוצאות נאמר לי תהיינה רק לקראת שבוע 18 -19 אחרי שנעשה חלבון עוברי ואינהיבין בשבוע 17. בינתיים, יעצו לי שכדאי לבקש את התוצאות עכשיו של הבדיקות ולא לחכות וכך לקבל מהימנות של 85% למומים בשביל לדעת אם לעשות מי שפיר. מתי בעצם עושים מי שפיר? האם זה יכול לחכות לאחר התוצאות של ה- integrated לקראת שבוע 18-19 או שלמעשה רצוי לדעת כבר עכשיו אם אנחנו הולכים לבדיקה? האם הסטטיטסטיקה של הפלות ממי שפיר (1:300 בערך) הינה מבדיקות בארץ או בעולם? האם העובדה שאני צעירה מקטין את הסיכון בבדיקה כי רוב הסטטיסטיקות הן בנשים מעל 35? אשמח לתשובה בהקדם מאחד הרופאים, תודה רבה! לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן11/12/2008ללירון שלום.
בדיקת מי שפיר ניתן לעשות מהשבוע ה-16 ואילך.אין הגבלת גיל להריון לאחר מכן.הסיכוי להפלה לאחר הבדיקה הינו מס כלל עולמי.לא קשור לגיל הנבדקת.כדאי להתיעץ גם ובעיקר עם רופאך האישי.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)