פענוח תוצאות בדיקת שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות בדיקת שקיפות עורפית
    אילנה
    10/12/2008

שלום אני בת 26, הריון ראשון בשבוע 12. שבוע שעבר ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה יצאה גבולית - 2.2 מ"מ והסיכוי למומים שניתן לנו היה 1:680. ביום ראשון ביצאתי את בדיקות הדם של סקר ראשון וביקשתי לא לקבל את התוצאות כי אנחנו רוצים לעשות את ה-integrated test במהימנות של 95%. התוצאות נאמר לי תהיינה רק לקראת שבוע 18 -19 אחרי שנעשה חלבון עוברי ואינהיבין בשבוע 17. בינתיים, יעצו לי שכדאי לבקש את התוצאות עכשיו של הבדיקות ולא לחכות וכך לקבל מהימנות של 85% למומים בשביל לדעת אם לעשות מי שפיר. מתי בעצם עושים מי שפיר? האם זה יכול לחכות לאחר התוצאות של ה- integrated לקראת שבוע 18-19 או שלמעשה רצוי לדעת כבר עכשיו אם אנחנו הולכים לבדיקה? האם הסטטיטסטיקה של הפלות ממי שפיר (1:300 בערך) הינה מבדיקות בארץ או בעולם? האם העובדה שאני צעירה מקטין את הסיכון בבדיקה כי רוב הסטטיסטיקות הן בנשים מעל 35? אשמח לתשובה בהקדם מאחד הרופאים, תודה רבה! לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה.

ד``ר איילון לחמן
    11/12/2008

ללירון שלום.
    בדיקת מי שפיר ניתן לעשות מהשבוע ה-16 ואילך.אין הגבלת גיל להריון לאחר מכן.הסיכוי להפלה לאחר הבדיקה הינו מס כלל עולמי.לא קשור לגיל הנבדקת.כדאי להתיעץ גם ובעיקר עם רופאך האישי.בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו