בדיקות חדשות לסיסטיק פיברוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות חדשות לסיסטיק פיברוזיס
    אבי
    25/12/2008

שלום ביצענו בדיקות סקר גנטיות לפני 5 שנים. התבשרנו כעת (בתחילת הריון נוסף) כי כדאי לחדש את הבדיקה לסיסטיק פיברוזיס היות ויש בדיקה חדשה/גן חדש. ברצוני לשאול: 1. מה בעצם בודקים בבדיקה החדשה שלא נבדק בעבר? 2. מה חשיבות ביצוע הבדיקה החדשה? 3. מה הסיכוי הסטטיסטי הידוע לסיסטיק פיברוזיס בעובר אם האם לא נשאית של הגן שנבדק בבדיקה הישנה, ולא ביצעה את הבדיקה החדשה? 4. האם הגן החדש שבודקים שכיח בכלל האוכלוסיה או רק בעדות מסוימות? תודה רבה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה ומוסיפה

שאלה
    03/01/2010

גם אני קיבלתי הנחיה לעשות בדיקת השלמה לCF נאמר לי שהיא גם בחינם אך מעבדה אליה נשלחה הדגימה טוענת שאין צורך.
    למי פונים ואיך עושים את הבדיקה ?
    כמו כן, האם המעבדה רשאית לדרוש ממני מכתב שמאשר השמדת הדגימה היות ואין להם אישור לבצעה בשנית (עשיתי הריון קודם במסגרת בדיקות גנטיות)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה ומוסיפה

שאלה
    03/01/2010

גם אני קיבלתי הנחיה לעשות בדיקת השלמה לCF נאמר לי שהיא גם בחינם אך מעבדה אליה נשלחה הדגימה טוענת שאין צורך.
    למי פונים ואיך עושים את הבדיקה ?
    כמו כן, האם המעבדה רשאית לדרוש ממני מכתב שמאשר השמדת הדגימה היות ואין להם אישור לבצעה בשנית (עשיתי הריון קודם במסגרת בדיקות גנטיות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו