מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרידנה27/12/2008
שלום! אני בשבוע 32 הריון שני אחרי שהראשון נגמר בניתוח קיסרי עקב מצוקת עובר. לאור הפעם הקודמת שהיתה לי קצת טראומתית החלטתי הפעם לקבוע ניתוח קיסרי מראש כאשר הרצון לטווח הארוך הוא לארבעה ילדים. שני רופאים שהתייעצתי איתם אמרו לי שאין שום בעיה להביא ארבעה ילדים בניתוח קיסרי. מאז פגשתי הרבה "נשמות טהורות" ושמעתי הרבה דברים וכולם אמרו למה את לא מנסה? ואני רואה את זה אחרת הסיכון שיכול להיות בלידה רגילה יותר מפחיד אותי מצד שני גם מפחדת שזה יגביל אותי. אני נורא בלחץ ובחרדות עוד לפני ההריון הראשון תמיד היה לי חשוב שהכל יעבור בסדר לא הייתי פנטית לשום דרך רק התוצאה היתה חשובה אין לי איזה צורך מיוחד ללדת "טבעי" אם זאת אני מאוד מבולבלת. יש תחושה שהכל זה הפתעה אחת גדולה. אין שום דרך לראות באולטרסאונד האם יש הדבקויות? ולצפות איזה סיכון? הבנתי שהדבקויות זו נטיה של הגוף האם אין דרך לראות זאת? ולהמליץ לפני הלידה? האם לאור נסיונותיכם אתם מכירים הרבה נשים שעברו בהצלחה יותר משלושה ניתוחים קיסריים? אשמח לתשובתכם ולהרגעתכם כי אני מאוד בלחץ ומאוד חסרת אונים, ומתנצלת מראש על המילים הרבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים קיסרים חוזרים ....
ד''ר שמואל פנסקי28/12/2008בנסיון לידה נרתיקי לאחר ניתוח קיסרי קיים כחצי אחוז סכון לקרע של הרחם . זהו סיבוך קשה המסכן את עוברך ואותך , אך הוא נדיר .
במקומות רבים במערב לא מקובל ללדת מספר פעמים רב ולכן קיימת נטייה בארצות מסוימות לעבור ניתוח קיסרי נוסף באופן יזום .
ניתוחים קיסריים חוזרים אפשריים , אין מגבלה אוטומטית למספר הניתוחים , אך באופן כללי הסכון עולה עם מספר ניתוחים רב , בעיקר להשתרשות לא תקינה של השלייה .
לא ניתן ליצפות מראש אם9 הניתוח הקיסרי הנוסף יהיה קל או מעט בעייתי טכני.
מנסיון של שנים רבות בחדר לידה , נשים שעברו ניתוח קיסרי עקב חשד למצוקה עוברית מנסים למנוע את החוויה האפשרית של ניתוח דחוף , חוויה בהחלט "מלחיצה". אך דווקא התוויה זו שלניתוח אינה מראה שאגנך אינו מתאים ללידה רגילה , ולכן סביר שסוייך להצליח ללידת רגיל טובים מאלו שעברה ניתוח קיסרי כיוון שהליידה "נתקעה". במידה ותצליחי ללדת רגיל תרוויחי חווייה מתקנת , החלמה מהירה יותר ואפשרות למניעת בעות בניתוחים חוזרים בעתיד.
זה רק על קצה המזלג, להחלטות יש יותר מהיבט אחד וזה קצת בעייתי , עצתי לך , לקבל החלטה ולהיות שלמה איתה . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)