חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    ורד
    24/07/2007

שלום,
    יש לי שתי שאלות מאוד חשובות.
    1. אני בהריון בשבוע 12 ונמצאת בלחץ נפשי בתקופה האחרונה עקב מספר בעיות שלא קשורות להריון. ואני מאוד חוששת שזה משפיע על העובר ויזיק לו. ההריון הוא לאחר הפריה ואני גם ככה כל הזמן בחרדה שהכל יהיה בסדר. בייחוד שמאז הייתי בביקור אצל הרופא עברו כבר 4 שבועות והוא אמר לי לבוא שוב רק לאחר 6 שבועות וזה נראה לי זמן ארוך מאוד בין בדיקה לבדיקה. האם הלחץ משפיע או יזיק חלילה?

2. אני בת 34 וחודשיים ומאוד מתלבטת לגבי בדיקת מי שפיר . האם לעשות או לא . איך אפשר להחליט ?

בתודה מראש
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• תנסי להרגע ...

מאיה
    24/07/2007

הי,
    אני גם בהריון אחרי הפריה (שבוע 15) וגם הייתי לחוצה בגלל ההריון ודברים אחרים, אבל - עשיתי שינוי מחשבתי - אין בעולם דבר שחשוב לי יותר מהתינוק הזה (שהגיע אחרי הרבה דמעות ותסכולים)
    והכל מתגמד ליד. לכן - אני לוקחת הכל בפרופורציה ומנסה לנוח ולהרגע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר בני שכטר
    24/07/2007

שלום לך!
    1. חרדה אינה מזיקה להיריון, אבל בטח יכולה להזיק לך ולהרגשתך הכללית.
    אם זה משהו שאינך מסוגלת להתגבר עליו לבד בהחלט מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי. זה בהחלט לא מזיק ויכול לעזור ולסייע המון.
    2. נושא הדיקור הוא בעייתי, כי קשה להמליץ מה לעשות. אם אינך נחושה לעשות דיקור, פשוט לכי לפי האינדיקציות הרפואיות. תתייעצי עם הרופא שלך ובמידה והבדיקות תקינות (חלבון עוברי, שקיפות עורפית, והסקירות) ואין סיבה רפואית/גנטית לדיקור תעשי את השיקולים ותחליטי האם מוצדק לבצע דיקור ללא הצדקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ורד
    25/07/2007

תודה על התשובה.

רק עוד שאלת הבהרה ,
    לגבי מי השפיר , מה שמטריד אותי גם שהגיל שלי הוא גבולי ל- 35. כפי שאמרתי אני בת 34 וחודשיים . אז השאלה היא האם בגלל הגיל רצוי שאעשה את הדיקור בכל מקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

ורד
    29/07/2007

עדיין ממתינה לתשובה לשאלתי הנוספת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    29/07/2007

לפי הגיל אין צורך בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו