מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדתי בלידה רגילה אחרי שני קיסריים!אודליה26/07/2007
אתחיל מהסוף: בלילה בין יום שלישי לרביעי בתאריך: 11/7/07 הגיח גופו של בני שגיא אל אויר העולם בלידה רגילה , מקסימה, ובריאה, במשקל 3,390 ק"ג. לידה זו היא לידתי הראשונה לאחר 2 ניתוחים קיסריים מבלי שילדתי לידה רגילה בעבר.
וכעת להתחלה... כדי לנסות ללדת לידה רגילה לאחר 2 קיסריים היה לי ברור שעליי להכין את עצמי.
שלב ראשון של ההכנה היה לרכוש מידע על לידות רגילות לאחר קיסריים, שלב שני היה להכין את עצמי רגשית ופיזית והשלב השלישי והכי חשוב היה לדאוג לעצמי לתמיכה הן ע"י תומכת לידה (דולה) והן ע"י רופא שילווה אותי בתהליך הלידה, ישמור על האינטרס שלי ללדת לידה רגילה מחד ועל בריאותי ובריאות העובר מאידך.
לשמחתי הרבה רצה הגורל ופגשתי בדר' אילן הלוי, במרפאת מכבי שברעננה. ניהלנו דין ודברים בסופם החלטתי שהוא, הוא האדם והרופא שמתאים ללוות את הלידה . דר' אילן הלוי נסך בי כבר מפגישתינו הראשונה תחושה של ביטחון ונוחות בשל המקצועיות בה ניחן לצד אנושיותו והתנהלותו הרגועות. בדיעבד התברר שתחושותיי היו נכונות ואף יותר מכך. כמו כן בחרתי בחגית מורג נחמני להיות הדולה שתלווה אותי במהלך הלידה ועוד לפניה.
חגית החלה את עבודתה איתי ועליי עוד מסוף החודש השמיני והשקיעה שעות וכוחות רבים ברפלקסולוגיה, בשיחות נפש שעודדו ותמכו ובעיקר כאשר תאריך הלידה המשוער עבר חלף לו. הרבה מכוחותיי קיבלתי מתוך השיחות עם חגית שבורכה בחום, לבביות ורגישות.
תחילתה של לידה
בלילה שבין שני לשלישי, בשעה 03:00 בהיותי בשבוע ה-41 להריוני התחילו הצירים . בשעה 08:00 בבוקר, החלו דימומים. ד"ר אילן הלוי ביקש שנגיע לבית החולים (לניאדו/נתניה). בשל הדימומים חששנו מהיפרדות שילייה ועל כן נסענו באמבולנס לבית החולים שם קיבל אותנו אילן בחום. לאחר התחברות למוניטור ובדיקה פנימית התברר שהכל בסדר ושעל אף הצירים התכופים והחזקים אינני בלידה פעילה עדיין. לכן, אילן אפשר לי להתחבר למוניטור לסירוגין כל עוד הכל תקין מבחינת העובר ומבחינתי. את הזמן שבין מוניטור למוניטור ביליתי , עם חגית שהיתה מקור כוחותיי בשעות אלו, במקלחות ועל הכדור שהקלו את כאבי הצירים, אותם צירים שחוויתי בפעם הראשונה בחיי. תוך שירה וקולות נמוכים המקלים על הצירים , ברכתי את אילן שאפשר לי לקום מהמיטה ולהקל את כאביי ונתמכתי ע"י חגית שהיתה שם לצידי, הנחתה ותמכה ללא הרף. הרגשתי שאילן וחגית עזרו לי לשמור על הפרופורציות הנכונות על אף הדימומים שהיו לי והשעות הרבות של הצירים שחוויתי, פרופורציות התואמות את המציאות של לידה ראשונה. אילן לא מיהר להילחץ , הוא לא מיהר להחליט החלטות הרות גורל והוא בטח ובטח לא מיהר להכניס אותי לניתוח קיסרי , מה שכל רופא מעט לחוץ, היה עושה כדי לכסות את עצמו. לא אילן, אילן שם בראש מעייניו את תינוקי ואותי, וכל עוד אנו היינו בסדר הוא ואנו המשכנו בתהליך הלידה הרגילה.
בשעה 00:30 התחלנו בלחיצות ובשעה 00:40יצא שגיא לאויר העולם והונח ע"י אילן על בטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ד''ר בני שכטר27/07/2007הרבה מזל טוב על הארוע הכביר והמתנה שקיבלת.
אבל אותך ואחרות לא צריך לשכנע והתשובה כאן היא לנשים שמתלבטות בסוגיה של לידה לאחר ניתוח קיסרי.
בכל מקרה של לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי יש התלבטות מה לעשות. לכן בכל מקרה יש לעשות דיון עניני בסיכויים להצלחה כנגד הסיכונים. יש רופאים שחוששים יותר ויש כאלה שפחות, אבל ההחלטה צריכה להיות בסופו של דבר וענין של כל זוג לאחר קבלת כל האינפורציה מרופא/ת הנשים שלהם ובבית החולים ששם הם מעונינים ללדת.
דבר אחד אני רוצה לומר (ואשתי ילדה פעמייים לאחר ניתוח קיסרי), יש להיות מוכנים נפשית שדברים עלולים להשתבש, וכאשר הם משתבשים זה עשוי לסכן את בריאותה של האם ואת חייו של התנוק!!!
דבר אחד אני יכול לומר לך אודליה. אם יש דבר שיש עליו קונצנזוס הוא שאחרי 2 ניתוחים קיסריים יש לעבור ניתוח קיסרי!! הסיכון לקרע של הרחם ולמוות עוברי ואף אמהי הם גבוהים בכל קנה מידה (עד 10% מכלל ניסיונות הלידה ואפילו יותר בעבודות מסוימות). אם את, בעלך, ורופאך הייתם מוכנים לקחת הימור מסוכן שכזה, כל הכבוד ומזל גדול שהצלחתם. אבל שלא יצטייר מסיפורך המרשים, שעכשיו לכולם כדאי ללדת וגינלית לאחר 2 ניתוחים קיסריים.
במסגרת עבודתי נתקלתי בנשים שילדו רגיל לאחר 2 נתוחים אבל גם נתקלתי באסונות כבדים בעקבות כך. אנחנו עושים הרבה בדיקות ומוציאים כסף רב בכדי לראות שהעובר/תינוק שלנו שלם ובריא, רצים לביקורות ומרגישים תנועות, שומרים על תזונה וכל פיפס קטן מקפיץ אותנו לרופא בכדי לראות שהכל בסדר. ואז מגיע רגע האמת (ובינינו הקריטי והמסוכן מכולם) הלידה. דווקא אז את בוחרת לעשות הימורים, ולקחת סיכונים שבעיני ורובם המכריע של הרופאים הם לא סבירים, רק בשם "הלידה הרגילה", שלדעתי נובעת מהחלטה שיש בה פן אגואיסטי גרידה (לעשות V על זה שילדת רגיל).
אני שמח שהצלחת בכך, בשבילך ובעיקר בשביל ילדך.
אני מאד מקווה, שמי שקוראת את מכתבך, לא תתרשם שמדובר בדבר של מה בכך, ולא תחליט להמר על חייה ועל חיי תינוקה שבדרך באותו אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
ג'ניס זאוסמר27/07/2007ברכות
מצתרפת ומחזקת את המסר של דר" בני שכטר
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואווווווווווווו
מאמי13/08/2007כל כך שמחתי לקרוא שהכל הצליח! אני אחרי 2 ניתוחים קייסרים והחלום שלי הוא ללדת לידה טיבעית זה החלום שלי!!!!!! הלוואי שבורא עולם יאפשר לי זאת! הסיפור שלך נפך בי תקווה חדשה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)