הרחבת אגן כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגן כליות
    שרית
    03/02/2009

שלום רב, אני בשבוע 14+4 והיום ביצעתי סקירה מוקדמת. נאמר לי כי התגלתה בבדיקה הרחבה דו צדדית בכליות. באחת גודל של 3.4 ובשניה 4.7. רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאות? מה ההשלכות? רציתי לדעת האם ואיך ניתן לטפל והאם בשל התוצאות הללו עליי לבצע בדיקת מי שפיר? יצוין כי יתר הממצאים היו תקינים לרבות כמות מי השפיר, נראה היה שהתפקוד שלהן תקין וגם הרקמה תקינה. (בנוסף, לא יודעת אם יש קשר) השקיפות העורפית היתה בסדר - 0.9 (ואני בת 31). אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן כליות

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כלייה

ד''ר שמואל פנסקי
    03/02/2009

המימצאים שאת מתארת הינם גבוליים , בשבוע שלך הרחבה קלה נמחשבת מעל 4 ממ, כמימצא בודד הניבוי לבעייה של הכרומוזומים כמו דאון סינדרום קטנה ביותר , לכן כמימצא בודד אין במצב זה המלצה לדיקור מי שפיר , השלימי התמונה עם הסקר המשולש או המרובע (כולל אינהיבין) וביקורת בסקירה השנייה , אם אין מימצא ים נוספים , אין המלצה לדיקור גנטי וברוב הגדול של המיקרים לא תהה כל בעייה , הבדיקה השנייה תוכל להצביע אם מתהווה בעייה כלשהיא בדרכי השתן , וגם אז יש ברוב המיראים דרכים טובים לפיתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו