מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שארית ברחם לאחר גרידה - שאלה דחופהאינה08/02/2009
שלום רב, לפני 10 ימים, בהיותי בהריון בשבוע 19+1 (תאומים מונוכוריאליים IVF) בעקבות ירידת מים, נאלצתי לעבור הפסקת הריון באמצעות לידה + גרידה (בוארו +בום). לפני כשלושה ימים עלה לי החום (37.7) ונפלט קריש דם. בבדיקת US + דופלר שביצעתי היום 8.2.09 התגלה כי ברחם ישנו תוכן היטרוגני, אקוגני בחלקו, בעובי 20 מ"מ וכן הודגמה פעילות וסקולרית עשירה בחלל הרחם. הרופא שערך US קבע כי הממצא מתאים לרזידואה. הרופא שבדק אותי נתן לי כדורי מטרגין ואמר לי לחזור ב- 12.2.09 (כעבור 5 ימים) לביקורת. הרופא אמר, כי במידה ועד אז השארית לא תפלט החוצה ע"י הכדורים, יוחלט לבצע גרידה. אני לוקחת את מטרגין כבר יומיים ובינתיים אין כל השפעה, ואפילו הדימומים פחתו. אני מאוד חוששת מהמצב שנוצר. טרם התאוששתי מאובדן התאומים (הריון ראשון שהושג לאחר טיפולים של שנתיים) וכעת אני מאוד חוששת מפגיעה ברחם והסיכוי להיכנס להריון בעקבות הגרידה הנוספת. רציתי לשאול: 1. האם ההמתנה של 5 ימים (בינתיים החום נשאר סביב 37.6) יכולה להזיק והאם כדי למהר ולבצע את הגרידה בהקדם האפשרי? 2. האם במקרה שלי ניתן לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית ולא גרידה?ואיזו מבין שתי הפעולות פחות מסוכנת לרחם? תודה רבה מראש על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית לאחר גרדה
ד''ר שמואל פנסקי09/02/2009ראשית , אני רואה שעשפת מידע לא מבוטל על המצב. ברפואה במיקרים רבים אין שחור ולבן , לפי מידת החום והבנתו של רופאך, אני מניח שהוא סבור שלא התפתח זהום משמעותי , במיקרה זה במידה והשארית תפלט לבד תחסכי פעילות כרוגית , היסטרוסקופייה מאפשרת הדמייה ישירה של הבדיקה ובמיקרים רבים היא עדיפה , אך ישנם שיקולים נוספים כגון אפשרות זהום פעיל או לא היכול לשנות את העדפה.
היוועצי ברופאך. בהצלחה בסיום ההריון הלא מוצלח הזה ומאחל הריון קרוב ומוצלח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת
אינה09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)