איך מסדרים את ההמוגלובין ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מסדרים את ההמוגלובין ?
    סיגלית
    22/02/2009

שלום רב, אני נמאצת בתחילת שבוע 18. בגלל שההמוגלובין נמוך (11), לקחתי בהתחלה כדור אחד של פוליפרין ביום. הכל היה בסדר, ואז עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש, ועדיין נותר ההמוגלובין על 11. הרופא שלי המליץ לעלות ל-2 כדורים ביום. הדבר הזה עשה לי כאבי בטן, שלשולים, עציריות. בלאגן שלם. הוא שינה לי ל-1 פוליפרין ו-1 פולקס ביום, אבל גם זה עושה לי בלאגן היסטרי בבטן. פשוט בלתי נסבל. עברתי לברזל פמינה של אלטמן, פעם ביום. מרכיביו: ברזל, B12, חומצה פולית, ויטמין C. בדיקת דם נוספת וההמוגלובין - 10.9 האם מותר לקחת כדור זה פעמיים ביום ? (רשום שם שכדור מכיל 12,000% B12 מהקצובה היומית המומלצת). איך מעלים את ההמוגלובין ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדור ברזל (ולא מטרנה) אחד ביום מספי

ד''ר יזהר בן שלמה
    22/02/2009

יכולות להיות מספר סיבות לאנמיה (המוגלובין נמוך). בארצנו הקטנטונת המוגלובין ברמה של 11גרם% הוא כמעט תקין. הגוף אינו סופג ביעילות יותר מהמוכל בכדור ברזל אחד. אם תתמידי לקחת אותו, מחסני הברזל שלך יהיהו מספקים, וכתוצאה מזה, ההמוגלובין יהיה המירבי שגופך יודע , וצריך, לקיים.
    ממש אין צורך להיות בפאניקה על רמת המוגלובין כפי שיש לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו