מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותעדי24/02/2009
מתנצלת מראש על אורך השאלה וההצפה בנתונים ,אני פשוט בחרדה שאינה מאפשרת לי לתפקד ,היום יצאתי ממקום עבודתי כי לא הצלחתי להפסיק לבכות ,ללא כל סיבה,אני מתעוררת בלילה ממחשבות וכל היום הראש שלי עסוק בחרדה עמוקה שמשהו לא בסדר . אני בשבוע 39 להריוני ,בת 30.11 , ערכתי בדיקות בהריון: בדיקות גנטיות תקינות , שקיפות עורפית 0.5 מ"מ סיכון : 1:5373 PAPP-A : 1.6 HCG: 2.13 סיכון משוקלל 1:4700 בדיקת סקר שליש 2 חלבון עוברי : 0.9 mom hcg : 0.86 mom e3 : 0.88 mom סיכון משוקלל : 1:2507 בדיקות אולטרסאוד מוקדמת תקינה ובדיקה מורחבת תקינה . הערכת משקל בשבוע 31.5 תקינה הממוצע תואם לשבוע בו אני נמצאת . בבדיקה נוספת שערכתי בשבוע 38.1 ע"פ US וע"פ ו.א 37.3 ממוצע מעט גדול לגיל ההריון ,אך מה שהדאיג אותי הוא פער בין המדדים : bpd : תואם לשבוע 36.4 HC : תואם לשבוע 38.4 AC: תואם לשבוע 38 FEMUR : תואם לשבוע 38.6 האם הכל בסדר ? אני מאוד רציתי לעשות בדיקת מי שפיר לבסוף החלטנו לא לעשות . האם יש סממנים נוספים לגילוי תסמונת דאון ? האם זה נורמלי להיות ברמת חרדה כזו ? האם יש דרך להתמודד איתה. תודה רבה,עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבדל בין מדדים בשלב זה משמעות קטנה
ד''ר יזהר בן שלמה24/02/2009המדדים לגודל נקבעים על פי עקומת נורמה אחידה ועל פי אוכלוסיות רבות. למעשה, בשלבים המאוחרים של ההריון אין משמעות כאשר הם מבוטאים בשבועות, מפני שבני אדם שונים זה מזה גם בחיים שאחרי הרחם, וכך הם גם ברחם, ככל שמועד הלידה מתקרב. על פי בדיקותיך, הכל בסדר עם הריונך. החרדה שלך בעיקרה נובעת מפרשנות לא נכונה של מסכת העובדות, ולכן היא מובנת. הסירי דאגה מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
עדי24/02/2009תודה רבה ,אני מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)