מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר
    שירי
    27/02/2009

שלום ד"ר בסקירה מוקדמת (שבוע 15) התגלתה ציסטה במוח העובר. לפני מס' ימים (שבוע 18) עשיתי בדיקה נוספת וישנה ציסטה נוספת בצד השני. שאר בדיקות גנטיות וחלבון עוברי יצאו תקינים. ד"א, אני לאחר IVF בשיטת מיקרומניפולציה (אומרים ששזה מגדיל סיכון לפגמים גנטיים..?) הפנו אותי למי שפיר בעיקר על מנת לשלול תסמונת 18 ואחרות. אני לא בטוחה שרוצה לעשות את זה עקב הסיכון שבבדיקה אבל לא יודעת מה נהוג ומה הסיכון לאותה תסמונת. האם במצבים כאלה בד"כ מפנים לבדיקה (לא נמצאו סממנים נוספים םגומים, הכל נראה תקין גם בסקירה ובבדיקות שגרתיות אחרות). אני לא יודעת איפה מקבלים ייעוץ גנטי אם זה בכלל יכול לעזור וכבר לא יודעת מה לעשות. אין אלטרנטיבה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר

הוספת תגובה

• פני למכון גנטי

ד''ר יזהר בן שלמה
    27/02/2009

בכל מרכז רפואי גדול יש מכון גנטי, שאנשיו יכולים לספק מספרים מדוייקים על הסיכון לתסמונות הכרומוזומליות בנתוניך האישיים. חשוב לזכור, שהסיכוי לאיבוד ההריון בדיקור מי שפיר הוא 1:200 ורק את יודעת מה משקלו של סיכון זה, לאחר כל המסלול שעברת עד להפריה חוץ גופית ובמהלכה. לסיכום, אחרי כל היעוצים, ההחלטה היא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו