זריקת אפידורל וניתוח קיסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת אפידורל וניתוח קיסרי
    נעמי
    28/02/2009

בהריון שבוע 35, מתגוררת בחו"ל(הולנד), לידה אחת מלפני 10 שנים בארץ, קיסרי. הרופאים כאן לא ששים לתת זריקת אפידורל לנשים שילדו בעבר בקיסרי בטענה שזה כרוך בסיכונים מוגברים. ...הם בכל מקרה אגב לא נותנים בשמחה משככי כאבים משום סוג וההעדפה היא ללדת בבית. שאלתי היא, כמה נכונה הטענה שלהם? אני לא מתכוונת לוותר כל כך מהר על אופצית ההקלה בכאבים... בתודה מראש! הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לתחושת הכאב רקע תרבותי

ד''ר יזהר בן שלמה
    28/02/2009

מחקרים הראו, שבהולנד, לעומת אוכלוסיה אמריקאית ממוצא איטלקי, תחת אותן הנחיות טיפול, נשים הולנדיות צרכו כשליש מכמות נוגדי הכאב, למרות שרמת שביעות הרצון שלהן מן הטיפול הייתה זהה. מכאן מובן, מדוע לרופאים בהולנד יש נטיה להמליץ על המנעות ממתן התרופות עד כמה שהדבר אפשרי. מהיותך מזרח תיכונית (כמו האיטלקיות), עימדי על זכותך לקבלת האלחוש הרצוי לך. הסיכון אינו מוגבר מהותית בשל הצלקת הרחמית. אגב, האם שקלת לבוא ללדת בארץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלואי שיכולתי ללדת בארץ...

נעמי
    01/03/2009

אם מישהו מוכן להטיס אותי בשבוע 35 ארצה, אני באה!! ותודה על התשובה המבהירה והמרגיעה. נתעקש במבטא ישראלי על זריקת אפידורל אם ארצה בכך. ההולנדיות, אגב, לא מעיזות לדרוש אלחוש משום סוג. זה מתקבל כאן כביטוי של חולשה. אפילו אצל רופא השיניים ברירת המחדל היא טיפול ללא זריקת הרדמה!! אכן סיפור מענין של תרבות, שאני עדיין לא מתרגלת אליה... בכלל ההתרשמות שלי ממע' הבריאות בהולנד היא לא תמיד חיובית, וזאת למרות (ואולי בגלל) שאני חלק ממנה, כדיאטנית, בעבר בארץ בקופ"ח. הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו