מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרבה שאלותפולי08/03/2009
אני בת 38, אחרי 2 הריונות כימיים והריון נוסף (לאחר מחזור של איקאקלומין+אוביטרל) שהסתיים בסוף שבוע 7 בהפלה טבעית לפני 7-8 חודשים(לטענת הרופא היה שק חלמון גדול מדי שלדעתו הראה על בעיות כרומ' בעובר + העובר נראה צעיר יותר ביחס לשבוע). בכל מקרה החל דימום והיתה הפלה טבעית מלאה. בדצמבר האחרון עשיתי טיפול הורמונלי של פיוריגון + הזרעה שנעשתה ב- 1/2 (אוביטרל 31/1) ב- 17/2 בדיקת בטא ראשונה- 67 19/2 90 הרופא אמר שהבטא לא מעודדת ושנעשה בטא נוספת 3 ימים לאחר מכן אגב, במקביל לוקחת כל הזמן תמיכה של אנדומטרין. 22/2 בטא נוספת - 295 24/2 636 מכיון שנראתה הכפלה תקינה קבענו א"ס ראשון לתאריך 5/3 (לטענת הרופא זה שבוע 6+4) בא"ס נראה שק הריון ובתוכו שק חלמון וזהו. הרופא לא לקח מידות כלשהן ורק אמר שהוא ציפה לראות עובר ודופק ומכיון שאין נחזור על הדיקה עוד שבוע ונראה מה קורה(הוא כן אמר שהשק מלא ויפה אם זה משנה משהו) עד כאן העובדות. שאלותיי: 1. אני בעלת עודף משקל גדול בעיקר בטני.האם יכול להיות שבמכשור לא מספיק מקצועי או רופא שזו לא המומחיות שלו יכולים לפספס עובר או דופק?הוא לחץ לי לא מעט על הבטן תוך כדי בדיקה 2. איך בכלל מזהים שיש עובר? או שרק מחפשים את הדופק ולפי זה יודעים? 3. האם יכול להיות שיש טעות בחישוב שבועות ההריון עקב הבטא שצלעה בהתחלה ועקב כך שב- 15/2 היה לי מעין דימום ישן יבש חום שגיליתי כשקמתי מהשינה והרופא אמר שכנראה השרשה מאוחרת? 4. גם אם אין טעות בחישוב גיל ההריון, האם יכול להיות שהשק ריק כרגע ובכל זאת יופיע פתאם עובר עם דופק עוד כמה ימים או שהסיכויים קלושים? 5. עקב תמיכת האנדומטרין, אם חס וחלילה ההריון לא מתפתח כמו שצריך,האם בכלל יכול להתחיל דימום או הפלה טבעית כל עוד אני משתמשת באנדו'? או שאני חייבת להפסיק תמיכה קודם? 6. האם כדאי ללכת לעשות את הא"ס הנוסף במקום אחר(כלומר לא אצל הרופא) או שמכיון שכבר נבדקתי במכשור מסוים, עדיף להיות עקביים? מצטערת על כל המלל הרב. אני פשוט מאד מוטרדת. ההריון הזה מאד חשוב לנו!! תודה רבה פולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות.
ד``ר איילון לחמן09/03/2009לפולי שלום.
אם נצפה שק ההריון בודאי אם היה עובר הוא היה נצפה ללא קשר למידות הבטן.אגב,אם את מודעת לכך למה לא מרזים? זה גם יכול הרי מעט להפריע לקליטת הריון.בכל מקרה יש להמשיך ולבדוק בעל קול.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)