הערכת משקל - טעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל - טעות?
    חסוי
    11/03/2009

שלום, אני בהריון שבוע 35+1. עד כה הייתי מטופלת אצל רופא נשים מסויים, שעשה לי אולטרה סאונד + הערכת משקל בשבוע 32+3 והעובר שקל 2046 גר'. היות והתגלתה לי סוכרת הריון, הועברתי למעקב במרפאה להריון בסיכון, שם מתבצע האולטרה סאונד + הערכת משקל ע"י טכנאית ולא הרופא, שעשתה לי הערכת משקל וקבעה כי העובר שוקל 2055 גר' בשבוע 34+6. האם ייתכן שהעובר לא עלה במשקל במשך שבועיים? האם ייתכן כי נעשתה "טעות" במדידה והערכת המשקל? במידה ואין טעות, מה הסיבה לאי עלייתו במשקל של העובר? הצילו, אני נורא מודאגת. לתשובתכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל - טעות?

הוספת תגובה

• כשמה - הערכה

ד''ר יזהר בן שלמה
    11/03/2009

הערכות, מעצם המינוח, אינן מדוייקות. הטעות בשבועות המאוחרים יכולה להיות עד 15%, כאשר המודד הוא אותו אדם. כאשר עוברים מבודק אחד למשנהו, יתכן הפרש עוד יותר גדול. היות שהערכת המשקל אינה גורם יחיד במשוואת מצבו של עוברך, תני לרופא המטפל שלך להעריך את המכלול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלין
    11/03/2009

אציין, כי כמות מי השפיר היא תקינה. בסקר ביוכימי טרימסטר 1 יצא לי ערך של 0.17 בבדיקת PAPP-A, אך מלבד זאת כל שאר הבדיקות תקינות... האם ייתכן כי זה קשור לערך ה-PAPP-A הנמוך או לסוכרת (אם כי למיטב הבנתי סוכרת גורמת לעוברים גדולים)? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ד''ר יזהר בן שלמה
    11/03/2009

עיקר ההסבר שלי יועד כדי להסביר לך, שמה שאת מפרשת כהבדל בבדיקות הגודל יכול להיות שכלל אינו הבדל. לדיון פרטני על המקרה שלך את צריכה להתייעץ עם רופאך האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו