הריון - קושי רגשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון - קושי רגשי
    קרן
    14/03/2009

שלום, אני בהריון , אמצע הריון, (יש לי כבר שני ילדים בבית ) מכיוון שאפשר להגיד שאני עוברת את ההריון די לבד, בעלי לא ממש שותף, גם מאוד קר ולא מפגין שום רגש כלפי ובקושי גם מדבר אני מרגישה די לבד. די קשה לי להתמודד עם ההריון, אני בשבוע 20 , לא רוצה לחשוב מחשבות רעות כי מפחדת שאיך שהוא זה יכול לעשות איזה שהוא נזק או כמו הנבואה שמגשימה את עצמה. אני סך הכל מאוד רוצה עוד ילד אבל קשה לי נפשית גם בגלל שבהריונות אני לא מרגישה כל כך טוב, למרות שאני עובדת ועושה את הכל כרגיל ולא מקטרת אבל זה שאין לי שום תמיכה נפשית או חום מצד בעלי לא ממש עוזרים לי. אני מרגישה שאני בדיכאון ושאין לי מושג איך אני עוברת עוד 20 שבועות זה נראה לי כל כך ארוך ונפשית אין לי מושג איך אני עוברת את זה. אני יודעת שאני צריכה להגיד תודה שההריון שלי הוא סך הכל בסדר כי ההריון הקודם היה מאוד קשה והייתי כל ההריון בשמירה , ועכשיו למזלי אני לא במצב כזה , אבל עדיין נפשית קשה לי . הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהיא תרופה מותרת בהריון שאני יכולה לקחת כרגע לעזרה נפשית, האם טיפול אצל נטורופתית יכול לעזור, והאם מותר בכלל בהריון. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון - קושי רגשי

הוספת תגובה

• סיוע נפשי

ד"ר פלד
    14/03/2009

אין ספק שהריון הוא מצב "מיוחד" בחיי האישה. יש נשים שחוות קשיים נפשים לא פשוטים במהלך ההריון. במקרים אלו יש מספר אפשרויות: 1 פני לאחות טיפת חלב או אחות ליוי הריון. יש מבינהן ממש טובות שיכולות על ידי שיחה לשמש לך כתמיכה חשובה בהריון. 2 יש עובדות סוציאליות הן בקופות החולים והן ברשויות המקומיות שיודעות כידת לעזור במקרים אלו. 3 במצבים ממש קשים תיתכן גם התערבות פסיכיאטרית. ימן תרופות רבות שניתן לקחת במהלך ההריון ולא משפיעות על העובר. בכל מקרה מתקדמים מן הפשוט והקל אל המורכב והמסובך. אם את חה שקשה לך בקשי עזרה!! בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן חמודה...

אשלי
    14/03/2009

היי. קודם כל אני רוצה להגיד לך שחרף ההורמונים תופעות מסויימות צצות ואף מתעצמות בהריון וחשוב חשוב לא להתמודד לבד אני כעת בשבוע 20..בהריוני ה 3 בדיוק כמוך (0: ועקב תאונה שעברתי סבלתי לפני ההריון ה1 ובמהלכו מחרדות קשות אלו התעצמו לאחר הלידה ובגלל היותי אדם חזק!צריך להאמין!!לאחר כמה פגישות עם פסיכולוגית , ללא תרופות, פעילות גופנית ותזונה נכונה כיום אני שולטת בחרדות...גם אם הן חוזרות כמו בהריון הזה איני נותנת להם מקום. חשוב לי מאוווד מאוווד להעביר לך מסר שזה נורמאלי ואני מציעה לך בחום לפנות לפסיכולוג-ית ..עצם העובדה שאת חוששת מהמצב מראה שאת בסדר ! הרי זה נמצא על קו רצף.את צריכה חיזוק ואל תהססי לקחת אותו דאגי לעצמך אחרת המצב יחריף ואת סתם תסבלי...אני מצרה על כך שלא פניתי לפני כן לפסיכולוגית..כי הפחד שלי כל הזמן היה מדיכאון אחרי לידה..ושאני משתגעת..וזה שטויות..הכל בסדר צריך לשחרר!! וגם אני עשיתי (ועדיין עושה) הכל!! לבד, הכל! ושוב אני ממש מבקשת ממך..דאגי לעצמך ותראי איך פתאום תרגישי התרוממות רוח. צאי להליכה עם מוסיקה טובה הורידי פחממות פשוטות, נטלי אומגה 3 בעוצמה כפולה , פחות סוכרים.פירות וירקות וגשי לפסיכולוג רק בשביל לדבר..ואם יציע ביופידבק -מצויין! את לא מבינה כמה זה יעשה לך טוב מאחלת לך את כל הטוב רק האמיני וזה יקרה אני הוכחה לכך חיבוק חם!!והמון אנרגיות חיוביות את לא לבד אשלי-ת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי..וכן ענק לנטורופאתיה!!!

אשלי
    14/03/2009

אני במקרה התחלתי לימודיי בתחום נפש בריאה בגוף בריא אין קיצוריי דרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר פלד

קרן
    14/03/2009

תודה על התגובה המהירה ותודה על העצות. וגם לך אשלי תודה על התגובה, מאחלת גם לך הריון קל , כרגע לא נראה לי שאני אפנה לפסיכולוג מסיבות כלכליות ובעבר ניסיתי דרך קופת החולים אבל זה לא היה ממש שווה, בכל מקרה אני מנסה לעודד את עצמי למרות שהדרך נראת לי ארוכה , אבל אני משתדלת לחשוב על התוצאה וזה מעודד אותי. המון תודה , הייתי שמחה אם הייתי יכולה לשמור אתך על קשר אם גם לך זה מתאים וגם כי אנחנו פחות או יותר בשלבים דומים של ההריון , וגם אם לא המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

אשלי
    15/03/2009

שלחי לי את המייל שלך. אשמח אם אוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אשלי

קרן
    15/03/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו