ציסטות + הרפס וגינלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות + הרפס וגינלי
    שרון
    06/08/2007

שלום
    אני בשבוע 19 הריון שני ויש לי כמה שאלות:
    1. בתחילת ההריון התגלתה אצלי ציסטה בשחלה ימנית בגודל 4 ס"מ והיא עדיין שם, מה עושים? האם יש סיכוי שכבר לא תעלם אם לא נעלמה עד עכשיו אני אצטרך לעבור ניתוח???
    2. היום גילו לי גם ציסטה בשד הימני בגודל 5 ס"מ האם גם לזה אני אצטרך לעבור ניתוח להוציא את הציסטה?
    האם מומלץ להניק עם ציסטה או לוותר מראש על הנקה?
    3. אני עברתי ניתוח קיסרי בראשון בשל התפרצות הרפס וגינלי שלצערי מתפרץ המון בתקופת ההריון, האם יש טיפול כלשהוא למנוע את זה?
    אשמח לשמוע מה? והאם זה מוצלח?
    אני כל כך חוששת מניתוח אמאלה בקצב הזה אני בכמה ניתוחים חס ושלום
    ממש בלחץ כבר.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות + הרפס וגינלי

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר בני שכטר
    07/08/2007

שלום לך!
    1. בד"כ הציסטה בשחלה דורשת מעקב בלבד. רק לאחר ההריון יהיה אפשר לראות מה קורה והאם היא קטנה בגודלה ונעלמת. לכן לא מנתחים אותך כל כך מהר.
    2. תצטרכי לשאול את הכירורג שבדק אותך מה הוא ממליץ בנוגע לציסטה השד. 5 ס"מ נשמע לי מאד גדול. האם הכוונה ל-5 מ"מ?
    3. ניתן לקבל טיפול מונע כנגד ההרפס. אבל אם הסיפור יחזור על עצמו לפני מועד הלידה? אין לדעת. תתייעצי עם הרופא/ה שלך בביקור הקרוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו