מיעוט יחסי של מי שפיר שבוע 32

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט יחסי של מי שפיר שבוע 32
    שלי
    18/03/2009

במעקב גדילה בשבוע 32 נמצאה כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. נתבקשתי לחזור למעקב בעוד כשבועיים. האם הכמות יכולה לעלות? או שרק מוודאים שהיא לא יורדת? האם מיעוט מי השפיר יוצר קושי טכני במדידת גדילת העובר ( ראיתי שהטכנאית ממש מתאמצת להשיג "תמונה טובה") . אני חשה בהתכוצויות מוזרות בבטן העליונה, לפי מוניטור שעשיתי לא מדובר בצירים, ההתכווצויות היו קיימיות כבר משבוע 28 אז כמות מי השפיר שנצפתה היתה תקינה אך "עלו מדרגה" מבחינת תכיפות וחוזק בשבועות בהם אובחן המיעוט. האם יש קשר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מי שפיר.

ד``ר איילון לחמן
    19/03/2009

לנטע שלום.
    כמות מיהשפיר היא מדד עבור פעילות השיליה.ירדה בכמות יכולה להראות על ירידה בתפקוד השיליה.חשוב במקביל לראות התפתחות העובר.את זקוקה להמשך מעקב צמוד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום סכנה לא לך ולא לעובר

ד"ר פלד
    19/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

שלי
    19/03/2009

חוץ ממעקב צמוד יותר האם תנועות העובר יכולות להוות מדד להעריך תפקודי שלייה תקינים ? אני מרגישה אותו יותר עירני וקופצני מאי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו