מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עם כל הכבוד... :-)ClickRisk19/03/2009
1. מדוע ביצוע דיקור מי שפיר באופן פרטי, אמור לעלות כ"כ הרבה (כ 3,000 ש"ח ?) ברור לי (לדוגמא) מדוע סקירה פרטית עולה הרבה יחסית, מדובר במומחיות רבה ועתירת ניסיון של הרופא, עם שונות גבוהה מאוד בין רופא אחד למשנהו, תלות בטביעת העין, פענוח הנתונים ע"י הרופא, הבנתו וניסיונו. אך דיקור מי שפיר, למרות הסכנה שבו, הוא פעולה טכנית פשוטה ביותר, נכון שצריך לשים לב שלא פוגעים בעובר וכו', אבל ביחס לסקירה, הדיקור הוא פעולה פשוטה וטכנית בעיקרה, כך שלא ברור לי המחירים המופקעים שדורשים הרופאים הפרטיים, פרט לסיבה "שהם יכולים, והורים משלמים" 2. חשוב לי שביצוע בדיקת דגימת מי השפיר (כלומר, המעבדה המגדלת את התרבית וכו') תתבצע בתל השומר, מישהו יודע אילו רופאים/קליניקות שולחים אתה דגימה לתל השומר ? 3. לפני מי השפיר, מעוניינים לבצע בדיקת אולטרסאונד הממוקדת במדידות ארוכות (גפיים וכו'), וע"פ ממצאי הבדיקה, שהרופא יחליט האם לקחת דגימה נוספת ממי השפיר, האם אפשר לבצע זאת ממש באותה בדיקה ? כלומר, שהרופא שיבצע את דיקור מי השפיר, יסתכל קודם באולטרסאונד, יבצע את המדידה, ואם יש צורך ע"פ תוצאות המדידה, יקח דגימה נוספת. (אגב, כיצד נקראת הבדיקה שתתבצע על הדגימה הנוספת ?) תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צודקת
ד''ר יזהר בן שלמה20/03/2009היות שלדעתך הפעולה פשוטה וטכנית, לכי לכל מקום ציבורי, והמנעי מתשלום.
אני מניח, שיש נשים, שרואות דווקא באולטרהסאונד פעולה פשוטה, ואינן מוכנות לשלם עליה כסף גדול.
אחרות וודאי מניחות שאין הבדלים כלל בין המעבדות לציטוגנטיקה של בתי החולים השונים. עם אלה אני גם מסכים מאד.
המזל הגדול הוא, שזאת מדינה דמוקרטית. מי שרוצה משלם. את בדיקות המעקב, שיש בהן יעילות משמעותית, ממילא המדינה, דרך קופות החולים, מספקת (סקר משולש, דיקור אחרי גיל 35, סקירת מערכות אחת וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)