נשאית SMA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאית SMA
    צורית1
    22/03/2009

שלום, אשמח להתייעץ עימכם בנושא שמדאיג אותי מאוד. בבדיקות הגנטיות התגלה שאני נשאית בגן אחד למחלת SMA (מוטציה SMN1) וגן אחד תקין. עקב כך, בעלי נשלח לבדיקת דם. בסיכום בדיקות הדם של שנינו נרשם שאני נמצאתי נשאית למוטצית (שינוי בגן) חסר באקסון 7 וגן אחד תקין ואילו בעלי נבדק לנוכחות אקסון 7 בגן SMA1 ונמצא שאינו נשא למוטצית החסר השכיחה. נרשם שבדיקה זו מכסה כ-90% מכלל השינויים הגנטיים המעורבים במחלת ה- SMA. הסיכון למחלת SMA בעובר קיים רק כאשר שני בני הזוג נמצאו נשאים של הגן, במקרים אלו הסיכון לעובר חולה הינו 25% בכל הריון. עם זאת- הם רשמו (וזה מה שנראה לי מדאיג וגם קצת סותר את המשפט הקודם): תוצאות אלו אינן שוללות, כאמור, אפשרות שיניב הינו נשא למוטציה שלא נבדקה. לאור האמור לעיל, הסיכון להולדת ילוד עם המחלה לא נשלל. הסיכון לאחר הבדיקה הינו 1:1800 לעובר חולה במחלת ה-SMA.יש לציין שאם ברצונכם להקטין עוד יותר את הסיכון הקיים למחלת ה-SMA בעובר, ניתן לעשות זאת ע"י בדיקת מי שפיר. 1:1800 נראה לי הסתברות גבוהה... אבל מצד שני- אני לא מבינה בכך. אני מודעת לסיכון של בדיקת מי השפיר ולכן רוצה להתייעץ עימכם האם כדאי לבצע אותה לאור הממצאים- 1:1800? אשמח לתשובתכם בהקדם... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאית SMA

הוספת תגובה

• sma

ד``ר איילון לחמן
    22/03/2009

לצורית שלום.
    נתחיל מהסוף ונאמר שהסיכון של 1:1800 הוא מאד קטן.לא ציינת את גילך אבל זה מקביל לסיכון לתסמונת דאון בגיל צעיר של האשה.את כמובן מוזמנת לבצע בדיקת מי השפיר כדי לשלול הסיכון. הסיכוי להפלה בעקבות דיקור מישפיר הינו בין 1:200 ל- 1:300,כלומר הרבה יותר גבוה.לסיכום ממליץ שתתיעצי עם היועץ גנטי של הקופת חולים שלך או בתהש,וביחד תגיעי להחלטה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאית SMA

צורית1
    22/03/2009

אני בת 33, האם אתה היית ממליץ לי להבדק בבדיקת מי שפיר? (מה הסיכון להפלות ולסיבוכים במי שפיר?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SMA

ד"ר פלד
    22/03/2009

SMA הינה מחלה קשה. יש לזכור כי גם בימינולרפואה אין מענה ותשובה לכל בעיה !! ולכן לא ניתן במקרים רבים לקבל תשובה של 100 אחוז. האם לבצע מי שפיר או לא זו החלטה מורכבת שניכללים בה הרבה גורמים. זו החלטה שאת חייבת לקבל עם בן זוגך וביחד עם הרופא המטפל שלך. אם את שואלת לדעתי וזו דעתי בלבד אני הייתי כן מבצע דיקור מי שפיר אבל כאמור זו דעתי ואני בטוח שתמצאי לא מעט רופאים שיחשבו אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאית SMA

צורית1
    22/03/2009

תודה על תשובתך. האם הסיכון 1:1800 לעובר חולה נחשב גבוה יחסית או יחסית נמוך? האם התוצאות של מי השפיר נותנים תשובה של 100%? אם לא- כמה אחוזים הם נותנים? מה בדיוק אומרת המחלה הזו? היא לא ניתנת לריפוי? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו