גודל עובר וקיסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודל עובר וקיסרי
    חסוי
    23/03/2009

שלום רב. מעל איזה גודל של משקל ממליצים על ניתוח קיסרי? האם זה לבחירת היולדת? האם פשוט אני יכולה לבוא לבית החולים בשבוע 40 ובמידה והערכת המשקל של התינוק תראה שהוא גדול (למשל מעל 4 קג) - לבקש קיסרי? האם צריך לכך הפניות? של רופא מטפל? של קופת חולים? או שזה נתון לבחירת היולדת ואין צורך בהפניות? אני כיום בשבוע 38+5 וההערכת המשקל הינה 3.700. זהו הריון ראשון. אם לא תתפתח השבוע לידה טבעית ואגיע לשבוע 40 ויותר.....לכמה התינוק יכול להגיע? מה ההמלצה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודל עובר וקיסרי

הוספת תגובה

• בסופו של דבר - להחלטתך

ד''ר יזהר בן שלמה
    23/03/2009

עקרונית, היום יש אפשרות ליולדת לבקש ניתוח גם ללא הוראה רפואית לכך. התנאי הוא, שהיא תחתום על נייר, שמשחרר את רופאיה מאחריות לסיבוכי הניתוח (המאד מעטים), ומהסיכוי שגם להבא תצטרך להנתח (ולזה כבר יש יותר סיבוכים).
    מבחינת הקווים המנחים, שפורסמו במדינות מפותחות, יש הנוקטים במשקל של 4500 כקו הגבול, ויש שמתייחסים ל4250.
    בכל מקרה, בעניינך, תלוי מאד מה גובהך ומבנה גופך. לא דומה מקרה של אשה בגובה 160 עם עובר המוערך כ-4000 לאחרת שגובהה 175 עם אותה הערכת משקל.
    בהתיעצות עם רופאי בית החולים שאת עתידה ללדת בו, ניתן להחליט על נסיון זירוז בשבוע 39, במטרה למנוע מצב של לידת עובר גדול מדי.
    בכל מקרה, איך שלא תבחרי, שיהיה לך בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אפשר המשך שאלה?

חסוי
    24/03/2009

ראשית תודה על התייחסותך. אני בחורה לא קטנה (1.70) ומבדיקה של הרופא שלי, האגן אינו צר. השאלה היא, האם שבוע 38+5 עם הערכה של 3700, מצדיק קיסרי בשבוע 40, ביחס לצמיחת העובר הפוטנצייאלית? מה המלצתך? (הריון ראשון). להבנתי יש בתי חולים שבהם לא מאפשרים לי את הבחירה, ורק מעל משקל מסויים יכוונו לקיסרי. אני מאוד מבולבלת: להמתין ולקוות שתתפתח לידה רגילה? לקבוע תור לקיסרי? אני יכולה לקבוע תור בלי הפניה? פשוט להתייצב בבית חולים בשבוע 40 ולאמר שיש הערכת משקל גבוהה ושרוצה ניתוח? איך זה הולך? בנוסף שאלה נוספת - נניח שאתחיל לידה רגילה....שלא תתפתח.....להבנתי בהערכות משקל כאלו, לא עושים וואקום/מלקחיים אלא ישר מכניסים לחדר ניתוח אם הלידה תקועה. האם נכון? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו