מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץענבר.25/03/2009
שלום רב. ברצוני לשאול כמה שאלות:
1. האם רמת ה - LH יורדת לאחר ביוץ באופן כזה שערכת ביוץ תצביע על תוצאה שלילית כשלמעשה ייתכן והיה ביוץ לפני 12 שעות למשל?
שאלתי נובעת מהעובדה שאני לאחר לידה שניה כבר ושתי הלידות בניתוח קיסרי. יש לי תינוקת בת שנתיים ותינוק בן 3 חודשים וקיימנו יחסים ונזהרנו למרות שידוע לי שזה דבילי כי תמיד עלולה להיות פאשלה. למרות שמצד שני אני נזהרת שנים רבות ורק כשרצינו ילד אז לא נזהרנו וזה קרה מהר מאוד פעמיים. הבעיה שמאז הלידה עדיין אין לי מחזור ואינני יודעת באיזה שלב אני בחודש. לכן ביצעתי בדיקת ביוץ וחשבתי לעצמי שאולי בייצתי אתמול נניח ואז הערכה תצביע על "שלילי" כשלמעשה ינה ביצית במערכת....בקיצור האם חלה ירידה ב - LH מייד לאחר הביוץ שמתבטאת בתוצאה "שלילית" בערכת הביוץ?
2. האם זה תקין שעדיין לא קיבלתי מחזור 3 חודשים ושבוע למען הדיוק מאז הניתוח הקיסרי? אינני מניקה ונטלתי דוסטינקס ימים מספר לאחר הלידה, היה גודש במשך 72 שעות ונעלם. מאז הכל בסדר אבל אם לוחצים יוצא חלב. אין גודש או טיפטופים רק אם אני לוחצת באופן מכוון. חשוב לציין שבלידה הראשונה הנקתי 3 חודשים והיה לי חלב עד שהריתי בשנית לאחר שנה וחודש, כלומר 10 חודשים לא הנקתי ועדיין היה חלב בלחיצה. עברתי בדיקת פרולקטין והגניקולוג שלל אדנומה של ההיפופיזה ולא ביצעתי אפילו בדיקה. ההריונות שלי ספונטניים והמחזורים מדוייקים וקבועים. כרגע אין עדיין מחזור כאמור.
3. ברשותי גלולות ואני ממתינה לקבלת המחזור, החלטתי באמת להשתמש בקונדום או פשוט לחכות שיגיע המחזור כי אני מודאגת וחבל. בכל מקרה, במידה ואכנס להריון לא רצוי עכשיו (ואני נשואה עם שני ילדים בריאים וחמודים תודה לאל) ואצה לעבור הפלה יזומה האם תתעורר בעיה? מה הפרוצדורה? ידוע לי על ועדה להפסקת הריון אבל האם יש מצב שלא יאשרו לי???!!!
אשמח לתשובותיכם. תודה תודה.
מורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי שאלה נוספת
ענבר.25/03/2009האם יש מצב בו אני מבייצת אך לא מקבלת מחזור כפי שמתרחש בעת הנקה? (ואני לא מניקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לא לקשור את העגלה לפני הסוסים
ד''ר יזהר בן שלמה26/03/20091. הסיכוי שאת תהרי בנתונים שציינת הוא נמוך. אין מקום לחשוב, שדווקא ביום שהחלטת לקיים יחסי מין, בייצת.
2. אם תהרי, תמיד תוכלי לשקול את האופן שבו תרצי להתייחס להריון. שתי הצלקות של הניתוחים לא מהוות בעיה.
3. חכי בסבלנות (ועם הגנה מתאימה) עד שתקבלי וסת, ואז החלי עם גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)