notching בעורקיי הרחם - מה זה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• notching בעורקיי הרחם - מה זה?
    sari
    29/03/2009

שלום רב, מקווה שתוכלו לעזור לי,
    בסקירה המאוחרת התגלה notching דו צדדי בעורקי הרחם, s/d 3.12 מעט מוגבר.
    מאוד אשמח לדעת מה זה אומר?

אין לי לחץ דם כללי גבוה (אפילו קצת נמוך). הרופא אמר שאני צריכה להיות במעקב לחץ דם של עורקי הרחם, אחת לחודש.
    האם מותר לטוס לחו"ל במצב כזה? האם יאשרו לי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    notching בעורקיי הרחם - מה זה?

הוספת תגובה

• לא לגמרי ברור

ד''ר יזהר בן שלמה
    29/03/2009

מדבריך לא ניתן להבין האם המושג NOTCHING מתייחס לתבנית הזרימה בעורקי הרחם או לממצא אנטומי בהם. כדאי מאד שתשאלי את מי שקבע את הקביעה, מהי בעיניו המשמעות המדוייקת שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא כתב - למעקב זרימות דם ולחץ דם

sari
    29/03/2009

רופא הנשים של הקופה (לא זה שעשה את הסקירה) הפנה אותי לרופאת המשפחה שתתן לי הפניה. זו אמרה שאין לה מושג מה זה.
    בבדיקה הוא אמר שהמשמעות היא לחץ דם מעט מוגבר בעורקים של הרחם, ושזה אומר שאני עלולה לפתח לחץ דם כללי המעלה סיכון לרעלת הריון.
    ניסיתי לפנות לרופא שעשה את הסקירה אך הוא אינו במרפאה בימים הקרובים.
    מה המשמעות של notching? האם מותר לטוס במצב כזה? כמובן שאיני מצפה שתתן לי אישור לטוס, אך אני רוצה להבין באופן כללי האם טיסה במצב זה מגבירה סיכון כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו