מוקד אקוגני כמימצא יחיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוקד אקוגני כמימצא יחיד
    מודאגת
    03/04/2009

שלום ד"ר
    אתמול הייתי בסקירה ראשונה אצל אחד הפרופסורים מן השורה הראשונה. הריון הושג ב ICSI עקב בעית זרע.
    אני בת 30 +3 חודשים. שקיפות עורפית תקינה. נדגמה עצם האף, N. T. 1.6 מ"מ. סיכון לפי גיל + שקיפות 1/3000
    בסקירה של אתמול הכל היה תקין מלבד "מוקד אקוגני בחדר השמאלי של הלב". ("כדור גולף")הרופא הסביר לי שהממצא הוא די שכיח, אינו קשור למום לב אך יכול להוות סמן לתסמונת דאון ושיש לעקוב בסקירה מורחבת מאוחרת.הממצא גם יכול להיעלם לפי מה שהבנתי. הרופא הנשים שלי ישר אמר לי "מי שפיר!"
    ....אני ממש בלחץ עכשיו. את תוצאות של ה PAP-A טרם קיבלתי. מחכה לשקלול של כל הבדיקות הדם.
    האם מומלץ לעבור מי שפיר בעקבות המימצא? האם כדאי קודם לעבור יעוץ גנטי? אני ממש לא יודעת מה לעשות עם התוצאה הזאת. עד כמב באמת הממצא מעלה את הסיכוי לתסמונת דאון?
    לתשובתך אודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוקד אקוגני כמימצא יחיד

הוספת תגובה

• מקפיצה שאלה שלא נענתה

מודאגת
    05/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלת הממצא היחיד

אשלי
    06/04/2009

למייטב ידיעתי אין כל משמעות לגולף בול כממצא יחיד וזה שכיח 1 לכל 4 עוברים
    בהריוני ה1 לפני 5 שנים נמצא גולף בול כממצא יחיד בחדר שמאל עשיתי אקו לב ועוד ברורים- כמובן שלא היה דבר ובתי היום ילדונת בת 4 מהממת!
    בהריוני ה 2 אותו ממצא ואז כבר הייתי חכמה וידעתי שאין משמעות לממצא הזה אך עדיין עשיתי ברורים רק בגלל שקיפות מעובה..ב"ה הכל בסדר
    היום בצעתי סקירה מאוחרת בהריוני ה 3
    ויצא לי להיות בחוץ כשעה וחצי גם בגלל העמסת סוכר..ונתקלתי ב 3 בחורות שיצאו עם הממצא של גולף בול..לכן הייתי חייבת!!! לענות לך.אולי את אחת מהן אפילו

שיהיה לך חג שמחחחחח
    ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאשלי

מודאגת
    06/04/2009

תודה, ההודעה שלך מאוד עודדה אותי. כבר שאלתי המון רופאים וכולם אמרו לי להתעלם מזה, אלא אם כן בתבחין המרובע אקבל תוצאות לא טובות. מקווה לטוב....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה שצריכה להתחשב במספר נתונים

ד''ר יזהר בן שלמה
    06/04/2009

הסימן שהרופא ראה אינו בהכרח קשור בתסמונת דאון. הוא אחד משורה של ממצאים, שיכולים להופיע בתסמונת. אם כל בדיקות הסקר שעברת מעידות על סיכון מאד נמוך, ואם בסקירה אין שום ממצא נוסף התומך באפשרות של התסמונת, נראה שאפשר בהחלט לוותר על הדיקור.
    שבי להתייעצות נוספת, כשבידך כל הנתונים או עם הרופא המטפל או עם מישהו נוסף ושקלי את העניין בכובד ראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

מודאגת
    06/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו