מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- gbs בשתןנינא16/04/2009
אני בשבוע 35 להריון לפני חודש עשיתי בדיקת שתן ( תרבית ) והתוצאה צמיחה עשירהstreptococcus gr b קבלתי מקסופין 20 כדורים אחרי שבועיים עשיתי עוד בדיקה והתוצאה צמיחה מעורבת וקבלתי עוד 20 כדורים .
נודע לי דרך האינטרנט שחיידק זה יכול לעבור לעובר במהלך הלידה , אני מודאגת ורוצה לדעת אם יש טיפול שיכול לעזור לי ולעובר לפני הלידה .אני מתלבטת אם כדאי לי ללדת בניתוח קיסרי ואז לחסוך בעיות ולהפחית סיכון של הידבקות העובר ( חס וחלילה) בשעת היכנסותו בתעלת הלידה.
אני מבקשת שתענו לי בהקדם ושתפנו אותי למקום הנכון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
אמא16/04/2009עד שתיקבלי תשובה מרופאי הפורום :
יש הרבה מאוד נשים שהם נשאיות של חיידק הGBS בנרתיק( לפעמים זה גורם לדלקות בשתן, כמו במקרה שלך) ולנשים אלו אין שום תופעות , אך עקב כך שתינוק כאשר נכנס לתעלת הלידה יכול להדבק בחיידק שמאוד מסוכן לתינוק כל כך צעיר, עקב כך מאוד חשוב לציין לצוות חדר לידה על כך שאת נשאית לGBS, עקב כך תיקבלי אנטיביוטיקה בלידה, תינוקך אחרי לידה יעבור בדיקת דם כדי לשלול זיהום. נשאות לGBS היא לא סיבה לניתוח קיסרי ואפשר ללדת לידה רגילה ( כמובן שעם תחליטי אחרת), חשוב אבל לא לשכוח שזמן התאוששות אחרי ניתוח קיסרי הרבה יותר ארוכה וכואבת מאשר אחרי לידה רגילה.
בהצלחה בלידה הקרובה!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואבת ( למה ניק כזה ?)
ד''ר יואב פלד16/04/2009צודקת
אין סיבה לניתוח
יטפלו בך כבר היטב בחדר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)