ממצא ציסטי במוח העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא ציסטי במוח העובר
    ליטל
    18/04/2009

שלום רב,
    הנני בהריון כיום בשבוע 17.
    בדיקת שקיפות עורפית תקינה
    בשבוע 15 עברתי סריקת מערכות מוקדמת בה נתגלה ממצא ציסטי בגודל 6*8 מילימטר באיזור הצרבלום.
    הייתי אצל 3 רופאים שונים שביצעו את סריקת המערכות כולם אמרו כי שאר המערכות בעובר תקינות (כולל המוח: " ברקמת המוח לא מדגימים הסתידויות, הגרעינים הבזלים נראים תקינים, החדרים הלטראלים ברוחב רגיל, החלק הקדמי של הקורפוס קולוסום קיים, מזהים אונות צרבולום מעט דחוקות לצדדים בגלל הממצא הציסטי בחדר הרביעי, הריקמה הפריונטריקולרית בעלת אקוגניות רגילה") והמליצו לי לחכות 3-4 שבועות ולבוא לראות איך זה מתפתח (בתקווה שזה יקטן ויעלם עם הזמן) ושלא יתגלו מומים נוספים שכרגע אין.
    ברצוני גם לציין כי אצל 3 הרופאים ראו מזוייות מסויימות באולטראסאונד את המוח בשלמותו (לטענת אחד מהם אם הייתי מביאה צילום של המוח מזוית שו הוא היה טוען כי הכל בסדר ותקין) ומזוית נוספת רואים את הממצא הציסטי הנ"ל.
    כמו כן המליצו לי הרופאים לבצע מי שפיר ואם הקריוטיפ תקין והציסטה תעלם בהדרגה צפויה התפתחות תקינה.
    אחד מהרופאים היה קצת פחות אופטימי ושאל אותי לגבי הפסקת הריון מה שהלחיץ אותי מאוד וגורם לי לחוסר שקט מתמיד.
    עוד ברצוני לציין כי העובר הינו ממין נקבה.
    שאלתי היא:
    האם נתקלת במקרה דומה/זהה בעבר? אם כן האם באמת הציסטה צפויה להיעלם? אם לא מה המשמעויות של זה בהנחה שזהו ממצא תקין שלא גדל ושאר הבדיקות תקינות?
    תודה רבה!!
    בתקווה לטוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא ציסטי במוח העובר

הוספת תגובה

• מורכב

ד''ר יזהר בן שלמה
    18/04/2009

אחרי ביקור אצל שלושה מומחים בתחום, שגם זכו לראות את העובר במכשיריהם, והמליצו מה שהמליצו (כפי שהבנתי, די באחידות), את מצפה ממני לתת תשובה רצינית באינטרנט?
    אם כל השלושה המליצו באופן כללי גם לחכות וגם לבצע דיקור מי שפיר, לכי על זה.
    אשר לפחדייך, הם יחלפו כנראה רק כאשר תשובת הדיקור תהיה תקינה והממצא יעלם. ואולי גם אז עוד תחששי מעט, עד שיוולד ילד בריא, שניתן לחבק ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו