מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא ציסטי במוח העוברליטל18/04/2009
שלום רב,
הנני בהריון כיום בשבוע 17.
בדיקת שקיפות עורפית תקינה
בשבוע 15 עברתי סריקת מערכות מוקדמת בה נתגלה ממצא ציסטי בגודל 6*8 מילימטר באיזור הצרבלום.
הייתי אצל 3 רופאים שונים שביצעו את סריקת המערכות כולם אמרו כי שאר המערכות בעובר תקינות (כולל המוח: " ברקמת המוח לא מדגימים הסתידויות, הגרעינים הבזלים נראים תקינים, החדרים הלטראלים ברוחב רגיל, החלק הקדמי של הקורפוס קולוסום קיים, מזהים אונות צרבולום מעט דחוקות לצדדים בגלל הממצא הציסטי בחדר הרביעי, הריקמה הפריונטריקולרית בעלת אקוגניות רגילה") והמליצו לי לחכות 3-4 שבועות ולבוא לראות איך זה מתפתח (בתקווה שזה יקטן ויעלם עם הזמן) ושלא יתגלו מומים נוספים שכרגע אין.
ברצוני גם לציין כי אצל 3 הרופאים ראו מזוייות מסויימות באולטראסאונד את המוח בשלמותו (לטענת אחד מהם אם הייתי מביאה צילום של המוח מזוית שו הוא היה טוען כי הכל בסדר ותקין) ומזוית נוספת רואים את הממצא הציסטי הנ"ל.
כמו כן המליצו לי הרופאים לבצע מי שפיר ואם הקריוטיפ תקין והציסטה תעלם בהדרגה צפויה התפתחות תקינה.
אחד מהרופאים היה קצת פחות אופטימי ושאל אותי לגבי הפסקת הריון מה שהלחיץ אותי מאוד וגורם לי לחוסר שקט מתמיד.
עוד ברצוני לציין כי העובר הינו ממין נקבה.
שאלתי היא:
האם נתקלת במקרה דומה/זהה בעבר? אם כן האם באמת הציסטה צפויה להיעלם? אם לא מה המשמעויות של זה בהנחה שזהו ממצא תקין שלא גדל ושאר הבדיקות תקינות?
תודה רבה!!
בתקווה לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב
ד''ר יזהר בן שלמה18/04/2009אחרי ביקור אצל שלושה מומחים בתחום, שגם זכו לראות את העובר במכשיריהם, והמליצו מה שהמליצו (כפי שהבנתי, די באחידות), את מצפה ממני לתת תשובה רצינית באינטרנט?
אם כל השלושה המליצו באופן כללי גם לחכות וגם לבצע דיקור מי שפיר, לכי על זה.
אשר לפחדייך, הם יחלפו כנראה רק כאשר תשובת הדיקור תהיה תקינה והממצא יעלם. ואולי גם אז עוד תחששי מעט, עד שיוולד ילד בריא, שניתן לחבק ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)