מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על מי אפשר לסמוך?לונה23/04/2009
אני סובלת מHay fever קשה שמתבטא בגרד בעיניים, אף, גרון, אוזניים. נפיחות בעיניים ולפעמים גם צפצופים (ללא אסתמה ברקע).
לפני ההריון טופלתי באנטיהיסטמינים כגון היסטזין דרך הפה, ליבוסטין בעיניים וספרי עם סטרואיד קל דרך האף.
כעת אני בשבוע 10+6. אני מאוד סובלת מכל התסמינים שציינתי. שאלתי את רופא המשפחה באילו תכשירים ניתן להשתמש והוא אמר "הכל". קראתי והבנתי שאנטיהיסטמינים יכולים לגרום למומים בעובר. פניתי אל רופאת הנשים שהפנתה אל המרכז הטרטולוגי שם אמרו שניתן להשתמש בטיפות ליבוסטין, כדורי לורטדין וספרי נזוקורט AQ.
קראתי באינטרנט לאחר מכן על כל אחד מהם שם נכתב בס' מקורות שכל התרופות הנ"ל לא נבדקו על בני אדם. כן נבדקו על בע"ח ונמצא כי כולם גורמים למומים בולדים. כיצד יכולים להמליץ לי כן להשתמש אם מעולם לא בוצע ניסיון על נשים הרות? כיצד לוקחים סיכון שכזה? האם אני באמת יכולה לסמוך על המרכז הטרטולוגי שממליץ להשתמש בתרופה שעלולה לפגוע בעובר ומעולם לא בוצעו ניסיונות בבני אדם?
אני מאוד סובלת בלי אנטיהיסטמינים אך לא מוכנה לסכן את העובר. כיצד אוכל לקבל תשובות לשאלותי? אני מודאגת ולא יודעת על מי לסמוך... האם יש תכשיר נגד אלרגיה שנבדק והוכח שאינו פוגע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני רוצה תשובה... בבקשה:)
לונה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתמשי
ד''ר יואב פלד23/04/2009באנטי היסטמנים ללא חשש
בכל מקרה את יכולה לפנות למרכז לטרטולוגיה בירושליים
או לפרו מתי ברקוביץ מאסף הרופא ותקבלי מענה מדויק ואמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... אך לא התייחסת לנושא הבעייתי
לונה24/04/2009תודה אך לא התייחסת לנושא הבעיתיות של האנטיהסטמינים השונים.
הרי לא בכולם ניתן להשתמש.
אני עובדתבמרפאה ויצא לי לפגוש את אחד הנציגים של חברת התרופות שמייצרת גם את טיפות העיניים אופטילסט והוא הסביר שהשימוש לנשים בהריון אסור היות ובטיפות יש חומר משמר שמסוכן לעובר... אז מדוע גם במרכז הטרטולוגי וגם כאן אומרים לי לא לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחרי למי להאמין
ד''ר יואב פלד25/04/2009למרכז הארצי לטרטולוגיה אותו מנהל פרופסור רב שם וניסיון ששמו פרו אורנוי ( שאני נמנה על תלמדיו - עוד מאוניברסיטת ירושליים הדסה) או לנציג של חברת תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)