זריקת אנטי די

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת אנטי די
    חסויה
    23/04/2009

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 18+0, היום הייתי בביקור אצל רופא, עברתי מרופא אחד לאחר ולכן סיפרתי לו את כל השתלשלות האירועים מרגע של שאיבת ביציות והחזרת עובר וכן סיפרתי לו על דימומים שהיו לי בשבוע 7 בערך ולכן וגם קיבלתי זריקות של גסטון במשך 10 ימים. לאחר שהרופא הבין שיש לי סוג דם שלילי הוא שאל אם קיבלתי זריקת אנטי די ועניתי לו שלא, הוא אמר שזה מאוד חמור ושלח אותי לאחר הפגישה לקבל זריקת אנטי די באופן מיידי, הוא הוסיף כי הזריקה אפקטיבית בזמן הדימום ולא תהיה כל כך אפקטיבית היום אבל בכל זאת מעדיף לשלוח אותי לקבל זריקה.
    1. האם אני צריכה להיות מוטרדת בגלל שלא קיבלתי את הזריקה בזמן?
    2. האם ישנה בדיקה שאני צריכה לעבור על מנת לראות אם הגוף שלי פיתח נוגדנים?
    3. קראתי באינטרנט שהזריקה תקפה ל-12 עד 14 שבועות, והבנתי שאני צריכה לקבל זריקה בשבוע 28, אז אם קיבלתי היום את הזריקה בשבוע 18 אצטרך לעשות שוב בשבוע 28 או יותר מאוחר?
    תודה מראש על העזרה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת אנטי די

הוספת תגובה

• 1 לא צריכה להיות מוטרדת

ד''ר יואב פלד
    23/04/2009

2 בדיקת indirect coombs תראה שלא רוגשת
    3 בשבוע 28-31 עליך לקבל מנה נוספת
    4 אם הילוד יהיה בעל סוג דם חיובי תקבלי עוד חיסון אחרי הלידה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת אנטי די

חסויה
    26/04/2009

שלום ד"ר ,
    האם אתה יכול לפרט מדוע אני לא צריכה להיות מוטרדת?
    מהן ההשלכות שלא קיבלתי זריקת אנטי די בזמן הדימומים- לגבי ההריון הראשון ומהן ההשלכות לגבי ההריון השני?
    כתבת שישנה בדיקה undirect coombs, זו בדיקה הבודקת שלא פיתחתי נוגדנים? האם תוצאות הביקה הינן סופיות או שמא הגוף שלי יכול לפתח נוגדנים בשלב יותר מאוחר כך שאצטרך גם בשלב מאוחר יותר להבדק?

תודה מראש, שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כל השאלות

ד''ר יואב פלד
    26/04/2009

יש להפנות לרופא המטפל
    או לקבוע פגישה איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת אנטי די

יעל
    30/04/2009

ד"ר שלום,
    לאור המלצותיך קבעתי פגישה עם הד"ר שלי אך הפגישה תהיה רק בעוד שבועיים וחצי, בשביל אחת שלחוצה ומוטרדת, שבועיים וחצי זה הרבה זמן...
    האם תוכל רק לענות על שאלותי בקווים כללים?

בבקשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת אקבל תשובות?

יעל
    03/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו