שאלה בנושא ריבוי מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא ריבוי מי שפיר
    אילנה
    30/04/2009

לרופאי הפורום שלום.

אני בהריון ראשון תקין, שבוע 32 +5.אני במעקב לריבוי מי שפיר מאז שבוע 31, עושה מוניטור ואולטראסאונד פעם בשבוע. ערך ה-AFI האחרון היה 220 והמוניטור היה תקין והוחלט לבצע את המעקב עד הלידה פעם בשבוע. בהערכת המשקל העובר יצא די גדול, אחוזון 80-90.

העמסות סוכר 50 גרם ו-100 יצאו תקינות לחלוטין (את ה-100 עשיתי שבוע שעבר) וכן הסקירות המוקדמת והמאוחרת ומי שפיר (נעשה בגלל שקיפות של 2.5). אני מבינה שלרוב לא יודעים ממה נובע ריבוי מי שפיר.

השאלות שלי - האם המעקב שמתבצע הוא לא מעט קפדני? למה דרוש מעקב צמוד כל כך? מה יכולות להיות ההשלכות לריבוי מי שפיר? מה ערך ה-AFI שיכולים להחליט בו לזרז לידה / להתערב במועד הלידה?

תודה רבה,
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• מעקב מוצדק

ד''ר יזהר בן שלמה
    30/04/2009

מתוך השאלה מתבקשת התשובה. דווקא מפני שהסיבה לריבוי המים אינה ברורה, רצוי לעקוב צפוף, כדי שאם יופיע משהו נוסף, ניתן יהיה להגיב בזמן.
    אין ערכים מוחלטים להתערבות במקרה של ריבוי מים, אך במידה שהעובר משנה מצגים בגלל הריבוי, יש מקום לזרז, כדי למנוע ירידת מים בסביבה בלתי מבוקרת. הסכנה במצב הזה היא שך שמט חבל הטבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנושא ריבוי מי שפיר, לד"ר בן ש

אילנה
    30/04/2009

לד"ר בן שלמה
    תודה לך על המענה המהיר.
    שאלה נוספת לגבי מה שענית לי - אני לא מצליחה להבין מה בדיוק יכול לקרות למעשה. כתבת ש"אם יופיע משהו נוסף, ניתן יהיה להגיב בזמן" - אני אשמח להבין למה אתה מתכוון? מה יכול לקרות פתאום? אילו סימנים יש לשים לב אליהם על מנת למנוע סיבוכים? על מה צריך להגיב בזמן?

תודה רבה,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו