מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידת תאומות בניתח קיסריudra02/05/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 31+3, הריון תאומות זהות (שליה אחת).
ההריון מוגדר בסיכון גבוה ואני נמצאת במעקב דיי צמוד.
מבחירה שלי אני מעונינת בניתוח קיסרי.
ההמלצה של הרופא המטפל שלי היא לקבוע אותו בשבוע 36 ולא יום לאחר מכן,
כי יש סיכונים ותסביכים שיכולים להתרחש במיוחד בתאומים זהים.
מבחינת ההריון עד כה לפני כשבועיים התגלתה דינמיקה צווארית,
אורך צוואר בין 17-33 , לא מופעל לחץ על הצוואר והבנתי שזה מה שחשוב.
שאלתי היא כזו,
האם כל עוד הצוואר נשאר סגור עדיף אןכ לשמוע לרופא ולקבוע את התור לקיסרי לשבוע 36 או להמתין ל 37,
גם כך 50% מהתאומים נולדים לפני 37...
מה דעתכם?
בנוסף קיים פער של 6 ימים בין תאריך מחזור לבין תאריך אולטרסאונד, ז"א לפי תאריך מחזור אני 31+3 לפי האולטרסאונד אני 6 ימים לפני, גם משפיע על ההתלבטות.
האם ניתן לאשש את הרגשתי ולומר שלקראת 36 הם אמורות להיות מפותחות דיין,
האם אני אצטרך זריקות להבשלת ריאות כמו שנאמר לי? האם הן יכולות לפגוע בהן בהנחה שהריאות כבר מפתוחות דיין?
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות.
ד``ר איילון לחמן03/05/2009שלום.
המלתי היא שתיהי בקשר עם הרופא המטפל לגבי תאריך הניתוח ,משום שבידיו כל הנתונים.לגבי הבשלת הריאות,הזריקה אינה פוגעת בעוברים גם אם ניתנת שלא לצורך.מתן הזריקה לשקול דעת הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)