סיכויים להריון בגיל מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויים להריון בגיל מבוגר
    יעל
    09/05/2009

אני בת 40 בסה"כ בריאה (פרט ללחץ דם גבוה מטופל) ללא בן זוג ואני שוקלת להיכנס להריון עם כל ההתלבטויות שלגדל ילד לבד. הגיניקולוג שלי אמר שהסיכויים הינם 4% בלבד.
    אני מעוניינת לקבל מידע מה הסיכוי להיכנס להריון עם/בלי טיפול בגיל 40 ומעלה ועד כמה הסיכוי פוחת ככל שעוברת עוד שנה.
    כמו כן, האם הסיכויים ללידת ילד עם בעיות שלא ניתן לצפות בבדיקות כגון היפר אקטיבי וכד' גודלים ככל שההריון בגיל מתקדם יותר?
    ומה הסיכונים לאם ולעובר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה מלאה מצריכה ספר לימוד

ד''ר יזהר בן שלמה
    09/05/2009

בגיל שלך, קשה לדבר על מספרים כלליים. מאד חשוב מהם הפרמטרים האישיים שלך. יש נשים שמשיגות הריון בקלות בגילך, ויש כאלה שלא תהרינה כבר.
    נראה, שאם ברצונך לתכנן הריון בצורה רצינית, רצוי ליצור קשר עם מומחה פריון, ולצאת לדרך, כדי להביא את הסיכוי להצלחה למירב.
    הסטטיסטיקה הקיימת היא ברובה על הסיכוי למומים כרומוזומליים, ופחות על הפרעות קשב. גם בנושא זה, חשוב היעוץ האישי, ולא האמירות הכלליות.
    במאשה שיש לה לחץ דם, והריונה בגיל המבוגר הוא גם הראשון שלה, יש יותר סיכון לפתח רעלת הריון, ויש גם עקב כך יותר סיכון לעיכוב בצמיחה התוך רחמית של העובר. ושוב, היעוץ האישי הוא החשוב ביותר.
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו