מומים בעובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומים בעובר
    קרן
    12/05/2009

נכנסתי להריון לא צפוי לפני החתונה.לאחר שיקולים רבים החלטתי שאני שומרת את התינוק.יש לציין שזו פעם שניה שאני נכנסת להריון,שבפעם הראשונה עברתי הפלה יזומה.

בן זוגי מזה 3 שנים החליט שהוא לא מעונין בהריון הזה ופשוט נעלם.
    הלב שלי קרס ,התרסק ,נשבר כל מה שתוכלו להעלות בכאב הלב.
    הייתי על הפנים בהתחלה ,גמורה נפשית ופיזית לא הפסקתי לבכות הייתי עצובה ודיכאונית ברמה מאוד גבוהה.על אף שהמשפחה שלי איתי בכל מצב ובכל עניין.
    אני בשבוע 13 ואני עדיין עצובה פה ושם מנסה לעבוד על עצמי כי אני מאוד שלמה עם ההחלטה.מדי פעם אני בוכה כי כואב לי על מה שאבד בגלל דבר כל כך יפה.
    אני יודעת שזה לא פורום פסיכולוגיה.השאלה שלי היא האם גרמתי מומים לעובר?כי בעצם בשלב הכי קריטי שהוא מתפתח הייתי בנאדם גמור והרוס.האם זה עלול לגרום למומים ?
    אני נמצאת פחד תמידי שהזקתי לו בחוסר מודעות מוחלטת.
    יש לציין שאני מנסה לאסוף את עצמי לאט לאט..השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי.
    תודה על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מומים בעובר

הוספת תגובה

• אני לא מקצועית

שי
    12/05/2009

אבל ברשותך, מספר מילים:

זה נכון שבכי, דכאון ורגשות לא טובים בזמן הריון ובעיקר בשלבי ההריון המוקדמים הם לא דבר אידיאלי. אני לא בטוחה כמה זה יכול להשפיע על מומים. יודעת יותר על הפלה.

אבל מצד שני, היי, התינוק שלך הוא בין התינוקות הכי ברי מזל בכל הפורום הזה.

יודעת למה?
    זה שאת משאירה אותו, למרות כל מה שקורה לך בחיים כרגע, זה רק מוכיח כמה אהבה יש באמא שלו, כמה כח ורצון יהיו במשפחה שתהיה לו. לא כל אחת מסוגלת להתמודד עם מה ששפל הרוח הזה עושה לך... ואת יודעת מה? מותר לך להיות עצובה ואני בטוחה שאת עוברת רגע קשה. אבל התינוקי שלך, זוכה לאמא טובה שתמיד תהיה לצידו. וזה צריך לגרום לך להרגיש טוב. את צריכה להרגיש טוב שאת תהי אמא טובה. אם לא עכשיו, אז בעתיד. ואם עכשיו, אז העובר הנוכחי הוא בר מזל. החיים כאמא מלאים הפתעות ומלאים בויתורים מצידנו. את את הויתורים שלך עושה כבר עכשיו. מותר לך לבכות. מותר לך לכעוס. זה היה מוזר אם לא היית מרגישה ככה. אבל תמיד תזכרי שאם את משאירה את התינוק הזה, הוא ישכב בחום ובהנאה בתוך הבטן החמימה שלך ותמיד ידע כל מה שעשית בשבילו. את מתחילה חיים חדשים. הולך להיות לך ילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גרמת כל נזק

ד''ר יזהר בן שלמה
    12/05/2009

העובר אינו מודע למצבך הרגשי. לכשיוולד, רצוי שתתפקדי ותהיה אופטימית. כרגע לא מפריע לו שאת בוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מרגש

טלי
    13/05/2009

תהי חזקה , תודי לאלוהים שנתן לך הריון. יש אלפי בחורות שעוברות אינספור טיפולי פוריות כדי להיקלט להריון, חלקן בסוף לא מצליחות ופונות לתרומת ביצית או לאימוץ.
    יש היום המון נשים שמגדלות ילדים ללא בן זוג , אם יש לך משפחה תומכת זה גם חשוב.
    אל תפתחי תקוות אבל יש מצב שאחרי הלידה בן זוגך יתקרב אלייך וירצה להיות איתך ןעם הילד.
    אין לי מושג בת כמה את ובן כמה בן זוגך, בכל מקרה עכשיו יהיה לך תינוקי חמוד , חזקי וחייכי!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חיזקתם אותי מאוד.

---
    13/05/2009

ואני בת 23 ובן זוגי 30.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד....

אירה
    14/05/2009

רופאים נכבדים... אני פניתי אליכם בשאלה חשובה ודי לא קלה... ידוע לי... אך למרות זאת ברצוני לקבל תשובה כל שהיא... אם אתם לא יודעים או שאין מספיק פרטים אז ציינו זאת, אבל תגיבו - זה לא עושה עליכם רושם טוב באתר.... ואני לא היחידה שאומרת זאת... אימכם הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה קשור לשרשור הזה?

לונה
    14/05/2009

ותני לי להזכיר לך שהמומחים כאן לא מחויבים לאף אחד. השירות הזה ניתן לך בחינם.
    אם יש משהו דחוף את צריכה לפנות לרופא/ת שלך.

אל תכעסי שאני עונה ככה, פשוט חבל שאת נלחצת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ב"ה כשיוולד הילד נסי לתבוע מזונות

מש
    14/05/2009

אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד כי ייתכן מאד ותהיי זכאית לתמיכה כלכלית ממנו.
    תבדקי את זה כשיהיה רלוונטי.
    ובינתיים אני מאחלת לך שיוולד תינוק בריא ושלם ושיהיה לך טוב!
    החזיקי מעמד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו