מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם טעיתי ?!שמרית14/05/2009
שבוע 25+
שאלתי האם אני טעיתי בכך וגרמתי נזק בוודאות לעובר אם לא לקחתי חומצה פולית וברזל ?!
מאוח מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל אמור להיות בסדר. (אני לא רופאה)
אני14/05/2009חומצה פולית יש בקמח ובמאכלים שונים... ההמלצה היא על מנת להמנע ממצבים שבהם את לא מקבלת בכלל חומצה פולית וכתוצאה מכך יכולים להגרם מומים לעובר...
למסקנה הזו אגב הגיעו עקב כך שגילו שבמדינות שבהן לא מוסיפים חומצה פולית לקמח - יש אחוז גבוה יותר של עוברים עם מומים... כך שאם את אכלת לחם ומאפים בצורה סבירה והתזונה שלך הייתה פחות או יותר בריאה - הכל אמור להיות בסדר...
ההורים שלנו לא לקחו חומצה פולית - ועדיין רוב התינוקות אינם עם מומים מולדים.
בכל מקרה, העובר שלך צורך לא מעט ויטמינים ומינרלים ורצוי שתקחי "פרנטאל" שמכיל תוספי תזונה וויטמינים במיוחד לנשים הרות ומיניקות - בשביל לוודא שאת מתגברת את עצמך בחומרים שלהם את זקוקה... זה לא רק בשביל העובר אלא גם בשבילך. סידן, מגנזיום, ברזל - אלו דברים שמחסור בהם יכול לגרום לך נזק אם אין לך מספיק מהם בתזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות.
ד``ר איילון לחמן14/05/2009לרעות שלום.
מטרת נטילת החומצה הפולית היא למזער מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר.כמו למשל ספינה ביפידה. אם סקירת המערכות תקינה הרי נשלל מום זה.ברזל ניתן באם ירדה רמת ההמוגלובין שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר איילון - ירידה בהמוגלובין
אורית14/05/2009לד"ר איילון שלום -
אצלי ירדה רמת ההמוגלובין מ - 12 ל - 10.3 (כי בהתחלה לא לקחתי ברזל...)
מהו הערך המינימלי, ממתי זה נחשבה\ נורמלי בהריון?
כיום אני לוקחת פריפול..
שבוע 27
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)