האם טעיתי ?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טעיתי ?!
    שמרית
    14/05/2009

שבוע 25+
    שאלתי האם אני טעיתי בכך וגרמתי נזק בוודאות לעובר אם לא לקחתי חומצה פולית וברזל ?!
    מאוח מידי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם טעיתי ?!

הוספת תגובה

• הכל אמור להיות בסדר. (אני לא רופאה)

אני
    14/05/2009

חומצה פולית יש בקמח ובמאכלים שונים... ההמלצה היא על מנת להמנע ממצבים שבהם את לא מקבלת בכלל חומצה פולית וכתוצאה מכך יכולים להגרם מומים לעובר...
    למסקנה הזו אגב הגיעו עקב כך שגילו שבמדינות שבהן לא מוסיפים חומצה פולית לקמח - יש אחוז גבוה יותר של עוברים עם מומים... כך שאם את אכלת לחם ומאפים בצורה סבירה והתזונה שלך הייתה פחות או יותר בריאה - הכל אמור להיות בסדר...

ההורים שלנו לא לקחו חומצה פולית - ועדיין רוב התינוקות אינם עם מומים מולדים.

בכל מקרה, העובר שלך צורך לא מעט ויטמינים ומינרלים ורצוי שתקחי "פרנטאל" שמכיל תוספי תזונה וויטמינים במיוחד לנשים הרות ומיניקות - בשביל לוודא שאת מתגברת את עצמך בחומרים שלהם את זקוקה... זה לא רק בשביל העובר אלא גם בשבילך. סידן, מגנזיום, ברזל - אלו דברים שמחסור בהם יכול לגרום לך נזק אם אין לך מספיק מהם בתזונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות.

ד``ר איילון לחמן
    14/05/2009

לרעות שלום.
    מטרת נטילת החומצה הפולית היא למזער מומים במערכת העצבים המרכזית של העובר.כמו למשל ספינה ביפידה. אם סקירת המערכות תקינה הרי נשלל מום זה.ברזל ניתן באם ירדה רמת ההמוגלובין שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר איילון - ירידה בהמוגלובין

אורית
    14/05/2009

לד"ר איילון שלום -

אצלי ירדה רמת ההמוגלובין מ - 12 ל - 10.3 (כי בהתחלה לא לקחתי ברזל...)

מהו הערך המינימלי, ממתי זה נחשבה\ נורמלי בהריון?
    כיום אני לוקחת פריפול..
    שבוע 27

תודה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו