חיידק אלים בדרכי השתן-עזרתכם הדחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק אלים בדרכי השתן-עזרתכם הדחופה
    עינת
    21/05/2009

לד"ר שלום רב

אני בהריון בשבוע 22.
    לפני חודשיים התגלה אצלי בדרכי השתן חיידק PSEUDOMONAS AEROGUINOSA
    מכיוון שלא היו כל סימנים לדלקת בדרכי השתן, הרופא שלי חשד שמדובר בטעות מעבדה ואכן תרבית נוספת חזרה שלילית.
    לפני שבוע קיבלתי שוב תרבית חיובית עם החיידקים PSEUDOMONAS ן-CITROBACTER COSERI, שניהם בכמות גדולה מ-100000. לפי הוראת הרופא התחלתי טיפול אנטיביוטי עם אוגמנטין עבור החיידק COSERI, ואילו לגבי פסאודומונס - שהינו רגיש אך ורק לאנטיביוטיקה תוך ורידית בלבד- נאמר לי לחזור על הבדיקה כי לא הגיוני שהחיידק הזה נמצא ללא כל סימפטומים ואולי מדובר שוב בטעות מעבדה. חזרתי על הבדיקה וקיבלתי תרבית חיובית עם פסודומונס בכמות קטנה יותר - גדול מ-40000.

1. האם ייתכן שהחיידק המסוכן הזה נמצא בדרכי השתן ללא גרימת כל סימנים? האם עלי לקחת אנטיביוטיקה תוך-ורידית דחוף או שיש זמן לחזור על הבדיקה אחרי הטיפול האנטיביוטי?

2. האם ייתכן שהזיהום של פסאודומונס מגיע מהעור (לפי טענת אחד הרופאים)?

3. האם תוכלו להמליץ על רופא זיהומולוג המתמחה בדלקות בדרכי השתן?

4. האם החיידק מסוכן גם לעובר בשבוע 22 ועלול לגרום ללידה מוקדמת?

תודה רבה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין תמונה של מחלה קלינית

ד''ר יזהר בן שלמה
    23/05/2009

מבחינת הצורך והדחיפות של הטיפול, העובדה המרכזית היא העדר כל תלונה ממשית מצדך. מכאן, שאין לך זיהום בדרכי השתן. מה שכן יש לך, קרוי בשפת הרופאים בקטריוריה אסימפטומטית. זהו מצב, שבעת הריון יכול, בחלק מהמקרים, להפוך לזיהום עם כל הסימנים (חום, כאב במותן).
    נראה לי, שבעניינך עיקר הדיון הוא בשאלה האם הממצא הוא בכלל זיהום בדרכי השתן, או טכניקה לא נכונה של איסוף השתן על ידך, שמביאה פנימה חיידקים מהעור. לדעתי, בהיעדר חום, כדאי לחזור על תרביות ולא להלחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו