cmv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cmv
    תות
    24/05/2009

אני נמצאת כעת בשבוע 21 להריון.זהו הריוני השני. יש לי בת בת שנה וחודשיים, בתחילת ההריון איתה נערכה לי בין היתר בדיקת cmv' והתוצאות הראו שלא נדבקתי בעבר וגם באותה עת התוצאה הייתה שלילית. מאז לא נעשתה לי במהלך כל ההריון ע"י הרופא המטפלבדיקה כזו, רק בשבוע 35 לערך כשהייתה לי גרדת הריון הבדיקה בוצעה בבי"ח וכמדומני יצאה גם כן שלילית. 10 חודשים אחרי הולדת בתי נכנסתי שוב להריון. הנקתי את בתי במהלך שנה, (חודשיים בהריון הנוכחי). בהריון זה התוצאה הראתה כי נדבקתי בעבר בcmv והערך היה 218. ושכעת המצב שלילי. שאלתי היא כזו- א. לפי החישוב שלי נדבקתי בתפר שבין ההריונות, הנקתי בתקופה זו, ולכן האם יכולה להיות עם זה בעיה כלשהי? ב. האם עלי לבקש מהרופא המטפל שיבדוק כמה פעמים במהלך ההריון את הcmv יחד עם בדיקות דם אחרות שממילא נעשות, מכיוון שכנראה הוא לא נוקט בפעולה זו מנסיון ההריון הקודם, או שמספיקה רק הבדיקה של תחילת ההריון)? מתנצלת על אריכות הדברים, תודה רבה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cmv

הוספת תגובה

• לא באה להחליף תשובה של רופא

לונה
    25/05/2009

לא רוצה להחליף תשובה של רופא אך אוכל לענות מידע כללי:

כשבודקים CMV בודקים שני דברים: מחלה נוכחית (IGM) ורמת נוגדנים בדם (IGG).
    אם רמת הנוגדנים בדם גבוהה אבל IGM שלילי, זה אומר שנדבקת בעבר והמחלה לא פעילה. זה אומר שלא תדבקי בCMV שוב כיוון שמדובר במחלה של פעם בחיים. אם זה מה שרואים בבדיקות הדם שלם, אז אין צורך לחזור על הבדיקה שוב ושוב. את מחוסנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעי

ד''ר יזהר בן שלמה
    26/05/2009

העובדה שהנקת בעת שנדבקת היא חסרת משמעות. אין כעת צורך לחזור על כל בדיקות. לא חלית בעת ההריון, נקודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו