ניסיון שלישי לקבל מענה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסיון שלישי לקבל מענה..
    אבישג
    27/05/2009

שלום רב,

אני כעת בשבוע 35 להריון, הערכת משקל העובר מלפני שבוע- 2.350

אני סובלת מעודף משקל מאז ומתמיד, אך בהריונות (זה ההריון השני) אייני עולה כלל במשקל, למרות שאוכלת ושותה מסודר.

למעשה- התחלתי את ההריון הנוכחי במשקל 108, וכעת משקלי 103. וכך זה היה גם בהריון הקודם.

בלידה של בני הבכור הגעתי לבית החולים כמעט מוכנה ללידה, והרופאים החליטו על ניתוח חירום כייון שראש העובר היה במינוס 1 כהגדרתם, וכן בגלל משקלו הגבוה- 4.100.

יש לצין שאני בת 28, נמוכה יחסית- 160 ס'מ, וכן בעלי- 170 ס'מ, רזה מאוד. ואין במשפחות שלנו הסטוריה של עוברים גדולים.

אייני מבינה מדוע אני ''מייצרת'' עוברים גדולים כל כך,

האם יש דרך לרסן את צמיחתו של העובר בשלב הזה של ההריון??
    אני רוצה ללדת לידה רגילה...

פרט נוסף- בדיקת העמסת הסוכר (100 מ''ג) שעשיתי היתה תקינה.

אודה מאוד לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון שלישי לקבל מענה..

הוספת תגובה

• תשובה מורכבת

ד''ר יזהר בן שלמה
    27/05/2009

גודל העוברים מוכתב על ידי גורמים רבים. אחדים מהם הם גנטיים, ואחרים סביבתיים. הכוונה במונח סביבתיים היא למשל בהרגלי התזונה שלך. על פי ממדיך, כפי שפרטת אותם, אני מניח שהאוכל שאת צורכת עתיר פחמימות, והעובר ברחמך מגיב לרמות הסוכר הללו בהפרששת אינסולין. האינסולין משמש לעובר כהורמון גדילה בעת היותו ברחם. אני כותב זאת, למרות שהעדת שאינך מוסיפה במשקלך בעת ההריון. נראה שאת עדיין אוכלת לא נכון. לכי להיוועץ בתזונאית, ויתכן שעוד תספיקי לחסוך לעצמך ניתוח קיסרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד''ר. הארת את עיניי.

אבישג
    28/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו