מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף בטן קטן (פער שגדל)דגנית28/05/2009
לפני כשבועיים וחצי לערך הייתי בהערכת משקל בשבוע 30 והיקף ההבטן שנראה אז היה בפער של 9 ימים ונאמר לי שעד שבועיים זה תקין וקורה
כרגע שוב חזרתי מאולט'' ולמרות שהלכתי נינוחה ובדעה שהעוברית שלי סתם רזה התברר לי שהפער גדל ב-שבוע וחצי,ועכשיו עומד על שבועיים וחצי פער,תאריך הוסת האחרון הוא 8.10.08 והגודל של העובר היה עד היום ולפי השקיפות לפי ה-10.10.08
המדדים הם:
BPD-
83 מ"מ מתאים ל-33+2
HC-
297 מ"מ ,מתאים ל 32+6
AC-
258 מ"מ,מתאיםל-30
FENUR-
64 מ"מ,מתאים ל33
גיל הריון ממוצע:32+2
משקל: 1774 +- 260 גרם
ששאלתי נאמר לי שהיא באחוזון ה-35 לאחר שלפני שבועיים וקצת אמרו לי שהיא כמעט ב-50
לגבי השליה נאמר לי שהיא נראית טוב ושכמות המיי שפיר שלי גם תקינים...
מעבר למעקב שאני יודעת שאני צריכה לעשות,אני באמת רוצה לדעת למה זה קורה.כי הפעם נראה לי מאוד משמעותי,מה גם שאחרי הביקורת הקודמת באמת כולם אמרו לי שהפער הוא עד שבועיים ואין מה לדאוג,ועכשיו הוא אחרי שבועיים,אז ממה יש לי לדאוג???
בבקשה אני לחוצה נורא,אני גם יכולה לראות את הרופא שלי רק ביום ראשון ,מה אני עושה עד אז...?
ומה ההשלכות של היקף בטן קטן...אני משום מה לא מוצאת שום תשובה ברורה לנושא,והאם זוהי גדילה משמעותית בתקופה כזאת?
יש לציין שחזרתי ממיון ועשיתי את כל הבדיקות כולל דם וזרימות והכל היה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיית המדידה
ד''ר יזהר בן שלמה28/05/2009בדיקת האולטרהסאונד היא בסך הכל מדידה של גדלים. היא בסופו של דבר לא שקילה. מה שחשוב לגבי העובר שבבטנך, שכמות המים תקינה, השליה נראית טוב, התנועות טובות והזרימות תקינות. השוני בהפרש שבין הראש לבטן יכול לנבוע מסטיה קלילה בכיוון של מתמר האולטרהסאונד, שקיצץ 4-5 ימים מן הגודל "האמיתי". העובר חש מצויין.
נראה שאין לך שום סיבה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' הרגעת מאוד
דגנית29/05/2009סופש נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)