בדיקת מי שפיר- שאלה לכולם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת מי שפיר- שאלה לכולם
    סיון
    07/06/2009

שלום רב,
    אני בת 26, נשואה באושר, היריון ראשון, שבוע 15+3.
    לאחר השקיפות העורפית הסיכון לתסמונת דאון היה 1:8000.
    תוצאות בדיקת שקיפות עורפית, בשקלול עם הגיל ובדיקות הדם הפכו את הסיכון ל: 1:390.
    בדיקות הדם הן שהקפיצו את הסיכון, בשל ההורמון הבא:
    papp-a 0.30 mom.
    הרופא המטפל שלי, שהוא מקצוען ומדהים, המליץ לי בחום על ביצוע ניקור מי שפיר. כך גם מומחה נוסף שהתייעצנו אתו, שאמר שהסיכון להפלה אחרי ניקור מי שפיר הוא 1:1000.
    בסקירת מערכות מוקדמת שביצענו בשבוע שעבר, התגלו ממצאים חיוביים לחלוטין, ללא שום ממצא נוסף המצביע על סיכון לתסמונת דאון.
    כעת אני מתלבטת קשות. בעלי לא כל כך רוצה שנבצע את בדיקת מי השפיר. אני כן רוצה לבצע את הבדיקה ולו רק כדי לייצר שקט ובטחון להמשך ההריון שהכול תקין. מצד שני, אינני רוצה לקחת על מצפוני בדיקה כלשהי שעלולה לסכן את העוברית הקטנה שגדלה לי ברחם. מה גם שאינני יודעת מה לעשות במידה והתוצאות תצאנה לא תקינות, ולא רוצה בכלל לחשוב על זה.
    אני פונה לאתר על מנת להתייעץ, לשאול נשים שעברו את הבדיקה בעבר, או שנתקלו במקרה דומה לשלי, וכן לקבל חוות דעת נוספת מהרופאים באתר.
    תודה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר- שאלה לכולם

הוספת תגובה

• הכדור אצלך (שוב)

ד''ר יזהר בן שלמה
    07/06/2009

אתחיל מהסוף - אם הפסקת ההריון היא מבחינתך לא אפשרות, הפסיקי את כל ההליכים של בירור גנטי (דיקור).
    אם את כן עשויה לשקול הפסקת ההריון, בצעי את הדיקור, כמו שהמליץ לך הרופא המטפל. אף אחד לא יודע מה השפעתו ארוכת הטווח של מתח אמהי בלתי נסבל לאורך רוב ההריון. נראה ששווה במקרה כזה לבצע את הדיקור, שסיכונו הוא 1:200 לאיבוד ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר. אקח לתשומת לבי.

סיון
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיון

יעל
    07/06/2009

אני בהיריון הראשון שלי ביצעתי דיקור מי שפיר עקב חלבון עוברי לא תקין ועם התיעצות עם יועץ שהמליץ לעשות מי שפיר שקופית עורבית יצאה תקינה וגם סקירת מערכות מוקדמת גם היתה תקינה היועץ אמר לי שכל עוד השקופית והסקירה תקינות ללא מצא חריג אז ללא דאגה ובכל זות עשיתי ויצאה התשובה תקינה לחלוטין תעשי הבדיקה את תרגישי ביותר נחות ללא דאגה הבדיקה מאוד קלה ופשוטה רק יום הבדיקה ממליצים על מנוחה והיום השני כבר את יכול להתרחץ סכ"ה יומים מנוחה שיהיה לך המון הצלחה והמשך היריון תקין ונעים ללא בעיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה דנה...

סיון
    08/06/2009

החלטנו לעשות את הבדיקה ולקוות לטוב, למרות החששות. אני מקווה שאכן זה ייצר אצלי שקט ובטחון ליהנות מהמשך ההריון לאחר שתתקבלנה תוצאות תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר

מעיין
    08/06/2009

שלום לך אני קודם כל רוצה לאחל לך המשך הריון קל אני לא הייתי ממליצה לך לעשות דיקור אם אין סיבה מוצדקת אני שבועיים אחרי לידה באשפוזי בבית החולים ראיתי מספר רב של נשים אשר רצו בלי סיבה הנראת לעין לעשות דיקור מי שפיר ורובם ילדו לפני הזמן בעקבות בדיקה זו לי היה ריבוי מי שפיר והרופאים רצו שהעשה דיקור מי שפיר ונולדה לי ברוך השם תינוקת בריאה אם הסקירות שעשית תקינות חבל לקחת סיכון מיותר ובעוד שבשבוע כמו שלך אם יש לידה מוקדמת הסיכוי לעובר לשרוד בשבועות מוקדמים הוא איפסי חבל שתיצטערי כל חייך אחר כך אם היתה בעיה ממשית היו רועים בסקירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תקחי צ'אנס

טלי
    09/06/2009

אם הרופא המליץ על מי שפיר, תעשי .
    אני עשיתי את הבדיקה בגלל גיל , 38, הסיכוי שלי אחרי שקיפות ובדיקות דם עמד על 1:4455 ובכל זאת עשיתי את הבדיקה. הבדיקה קצת לא נעימה, מעט כאב אבל ממש לא רציני.
    דרך אגב בסקר שנעשה נמצא שרב הילדים שנולדים עם תסמונת דאון , הם ילדים לאמהות צעירות....יודעת למה? כי אין מוותרות על מי שפיר!
    לכי לרופא מומחה בלבד למי שפיר , תשלמי פרטי ותהי שקטה!!!!
    דרך אגב שבעלך לא יבלבל את המוח , אם חס וחלילה תיוולד ילדה לא בריאה, תאמיני לי שאת זו שתצטרכי להתמודד, הגברים לא מספיק חזקים , הוא ילך לעבודה בבוקר ויחזור בערב....
    תאמיני לי מאחת שמבינה את החיים!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו